Понад півсотні обстрілів бойовиків: один військовий загинув, семеро отримали поранення. Дайджест АТО

Понад півсотні обстрілів бойовиків: один військовий загинув, семеро отримали поранення. Дайджест АТО

Фото: Reuters

Біля Водяного бойовики вели вогонь з мінометів калібру 120-мм та 82-мм, гранатометів та стрілецької зброї.

Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою, але контрольованою Збройними Силами України, бойовики не припиняють обстрілів сил АТО.

З початку доби ворог 54 рази відкривав вогонь по опорних пунктах українських військ, передає прес-центр штабу АТО у Facebook. 

Зазначається, що за минулу добу один український воїн загинув, ще сім військовослужбовців отримали поранення.

На Приморському напрямку, з мінометів калібру 120-мм та 82-мм, гранатометів та стрілецької зброї противник вів вогонь по позиціях поблизу Водяного. 120-міліметрові міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю ворог застосовував по опорних пунктах неподалік Гнутового, а 82-міліметрові міномети та гранатомети – поруч Широкиного. З гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів противник відкривав вогонь по позиціях наших військ поблизу Мар'їнки. З протитанкових гранатометів та кулеметів великих калібрів ворог гатив по опорних пунктах сил АТО поблизу Павлополя та Красногорівки, а з кулеметів великих калібрів – під Новогригорівкою. Зі стрілецької зброї противник обстріляв наших бійців під Лебединським та Чермаликом. Поруч Мар'їнки, Богданівки та Водяного діяли ворожі снайпери.

На Донецькому напрямку, вогнем мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем та вогнем великокаліберних кулеметів противник накривав позиції поруч Авдіївки. З 82-міліметрових мінометів та гранатометів противник гатив по оборонцях Верхньоторецького та Опитного, а з гранатометів різних систем – по захисниках шахти "Бутівка" та Зайцевого. Гранатомети різних систем та кулемети великих калібрів противник застосував по позиціях поруч Троїцького, а великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю – поблизу Кам'янки та Пісків.

На Луганському напрямку, зі 120-міліметрових мінометів противник гатив по опорних пунктах поруч Катеринівки. З мінометів калібру 120-мм та гранатометів різних систем ворог вів вогонь по позиціях неподалік Троїцького, а з 82-міліметрових мінометів, гранатометів та кулеметів великих калібрів по опорних пунктах поблизу Новозванівки. Гранатомети різних систем підрозділи російсько-окупаційних військ застосовували по захисниках Кримського, Попасної, Валуйського та Станиці Луганськаої. Зі стрілецької зброї ворог обстрілював захисників Лобачевого.

В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров'ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Донбасі після збитого російською установкою "Бук" пасажирського літака з трьома сотнями людей назріває ще один скандал, який може вдарити по репутації Москви. Йдеться про підрив автомобіля місії ОБСЄ в неконтрольованій Україною смузі. Тоді загинув член місії ОБСЄ Джозеф Стоун, ще двоє дістали поранення. 

При цьому окупанти на Донбасі знову намагаються перевести всі стрілки на українців. Зокрема, вони продемонстрували, що автівка нібито вибухнула на протитанковій міні ТМ-62. Саме таку навчальну міну вже після підриву машини ОБСЄ, бойовики використовували, щоб заплутати слідство, "перевести стрілки" та звинуватити у диверсії українців. 

Луганські бойовики розв'язали фейкову інформкампанію проти України після підриву авто ОБСЄ

Луганські бойовики розв'язали фейкову інформкампанію проти України після підриву авто ОБСЄ

Повʼязані теми:

Наступна публікація