Поранені цивільні й артилерійський вогонь по прикордонниках в Сартані. Дайджест АТО

Поранені цивільні й артилерійський вогонь по прикордонниках в Сартані. Дайджест АТО

Фото: УНІАН

Один боєць загинув, шестеро зазнали поранень, а семеро українських прикордонників травмувалися.

Впродовж минулої доби бойовики 45 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. Один військовослужбовець загинув, ще шестеро зазнали поранень, а семеро українських прикордонників травмувалися.

Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

На Приморському напрямку бойовики застосовували 120-мм міномети біля Широкиного та Водяного. Ввечері били зі 152-мм артилерійських систем в районі Сартани. З мінометів калібру 82 мм з західних околиць тимчасово окупованого Донецька противник здійснював обстріли опорних пунктів в районі Мар'їнки та Красногорівки. Ці ж ділянки лінії зіткнення, а також поблизу Гнутового, Новотроїцького, Богданівки й Талаківки, неодноразово потрапляли під ворожі обстріли зі стрілецької зброї та гранатометів.

Окрім того, ще вдень під час одного з ворожих обстрілів захисників Мар'їнки під вогонь бойовиків також потрапили житлові квартали цього населеного пункту. Внаслідок обстрілу поранень зазнала 50-річна жінка. А близько 18.30 години вечора, використовуючи потужні системи ствольної артилерії, загарбники здійснили потужний артилерійський обстріл околиць Сартані. Артилерійські снаряди бойовиків вибухнули у житловому секторі, де розташовується комендатура Державної прикордонної служби України. Внаслідок обстрілу пошкоджено будівлю, автомобілі та іншу техніку підрозділу. Семеро прикордонників отримали травмування. Також, пошкоджено будівлю та техніку місцевої агрофірми, газопровід та газорозподільну станцію, де виникла пожежа. Серед місцевих мешканців постраждалих немає.

Донецький напрямок залишається найбільш гарячим. 19 разів бойовики застосовували зброю проти підрозділів ЗС України. Впродовж дня противник бив по опорних пунктах у передмісті Авдіївки зі 120 й 82-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів. Під вечір там по наших воїнах бойовики також вели вогонь з танків та озброєння БМП. З мінометів калібру 82 мм найманці здійснювали обстріли в районі Зайцевого, Верхньоторецького та Кам'янки. Там же, а також неподалік Майорська, Луганського, Пісків і Невельського НЗФ вели вогонь з гранатометів та стрілецької зброї.

Окрім того, під час обстрілу бойовиками в районі Кам'янки декілька ворожих мін влучили у частину селища, де мешкають цивільні. В результаті обстрілу постраждав місцевий юнак 2002 року народження. З численними пораненнями він був доставлений до лікарні у місті Авдіївка. Пізніше - до Покровська. Стан його здоров'я задовільний.

На Луганському напрямку ситуація відносно стабілізувалась, проте ворожі обстріли не припинились. Всього зафіксовано 8 таких випадків. Зранку бойовики двічі били зі 120-мм мінометів по позиціях неподалік Трьохізбенки. А по обіді та ввечері з таких же артилерійських систем противник обстрілював українських військових, котрі тримають оборону біля Катеринівки. Неподалік Нижньотеплого, станції Донець та Попасної окупанти впродовж доби відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї різного калібру.

Пізніше речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Андрій Лисенко на брифінгу уточнив, що минулої доби поранень і травм дістали 8 співробітників Держприкордонслужби.

За його даними, прикордонники отримали контузію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що оборонці Авдіївки спалили позицію бойовиків після пострілу з гранатомета.

Повʼязані теми:

Наступна публікація