Порошенко хоче презентувати на Генасамблеї ООН ідею введення миротворців на Донбас

Порошенко хоче презентувати на Генасамблеї ООН ідею введення миротворців на Донбас

Фото: Сайт президента України

За його словами, Росія категорично не бажає залишити Україну в спокої.

Президент Петро Порошенко планує наступного місяця презентувати на Генеральній асамблеї ООН ідею щодо введення миротворчої місії на Донбас.

Про це повідомляє УНІАН.

За його словами, під час попередніх телефонних переговорів лідерів держав в "нормандському форматі" 24 липня він наголосив на необхідності введення на Донбас миротворчої місії ООН з мандатом Ради безпеки ООН.

"Це гарантія того, що на Донбасі припинять стріляти, гарантія того, що Росія припинить постачати бойовиків і виведе свої регулярні підрозділи, забере зброю, яку вона поставила для того, щоб вбивати українців", - заявив Порошенко.

Президент зауважив, що наразі питання миротворчої місії ООН та озброєної місії ОБСЄ просувається досить важко.

"Все впирається в категоричне небажання РФ встановити мир на Донбасі, ба більше – категоричне небажання залишити Україну в спокої. Але я впевнений, що вода камінь точить, тому ідеї з миротворцями я збираюся наступного місяця презентувати в Нью-Йорку на сесії Генеральної асамблеї ООН", - додав він.

Нагадаємо, у МЗС Росії прокоментували можливість введення миротворців ООН на ДонбасМіністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що введення миротворчої місії ООН на Донбас не передбачено Мінськими угодами, для цього необхідна згода російських бойовиків.

"У мінських домовленостях про миротворців не йдеться", – сказав він за підсумками переговорів з генсеком ОБСЄ Ламберто Заньєром.

За словами Лаврова, "в мінських домовленостях підтримується роль спеціальної моніторингової місії ОБСЄ".

"Це не означає, що не може бути додаткових угод, але додаткові угоди, особливо про розгортання миротворців, припускають згоди всіх сторін конфлікту. Розмовляти Петру Олексійовичу потрібно з Донецьком і Луганськом", – заявив Лавров. 

Українське військо зазнало втрат на фронті

Українське військо зазнало втрат на фронті

Повʼязані теми:

Наступна публікація