Порошенко натякнув, що ООС стосуватиметься не лише Донбасу, а й Криму

Порошенко натякнув, що ООС стосуватиметься не лише Донбасу, а й Криму

Фото: Сайт президента України

АТО припинило своє існування в останній день квітня.

Президент Петро Порошенко підписав наказ про початок операції об'єднаних сил. Цим документом покладено край антитерористичній операції на Донбасі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Керівництво діями силовиків відтепер покладено на Збройні сили України, а не СБУ, як було досі. Операція об'єднаних сил охоплює Луганську та Донецьку області й азовське узбережжя. Ці території розділені на три зони, відповідно до рівня безпеки: "зелена" означає, що пересуватися та перебувати там можна без обмежень, у "жовтій" зоні для цього потрібні відповідні документи, а "червона" є зоною бойових дій, куди цивільних не допускатимуть. Їхні межі визначатиме командувач об'єднаних сил.

Порошенко підписав наказ, який завершив АТО на Донбасі

Порошенко підписав наказ, який завершив АТО на Донбасі

На цю посаду президент призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва, який до цього був заступником керівника Генштабу Збройних сил України. Однак Порошенко залишив можливість знову оголосити АТО, якщо буде терористична загроза. "АТО закінчилося. Протистояння агресії, відсіч російському агресору закінчиться тоді, коли буде звільнений останній клаптик української землі – як на території Донецької і Луганської областей, так і на території Криму", - підкреслив президент.

Як повідомлялося, 30 квітня президент Петро Порошенко привітав командувача Об’єднаних сил на Донбасі генерала Сергія Наєва з днем народження. "Дякую вам за блискуче виконання своїх військових обов’язків – ми всі надзвичайно цінуємо ваш особистий внесок у подолання російської агресії", - наголосив президент. "Хочу побажати щастя, добра, здоров’я, перемог та миру нам усім! Так тримати, Генерале!", - додав Порошенко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація