Порошенко назвав точну дату завершення АТО та початку нової операції на Донбасі

Порошенко назвав точну дату завершення АТО та початку нової операції на Донбасі

Фото: УНІАН

На Сході України розпочнеться операція Об'єднаних сил.

Через два з половиною тижні, 30 квітня, на Донбасі буде останній день антитерористичної операції (АТО). Після того там розпочнеться операція Об'єднаних сил.

Про це заявив президент України Петро Порошенко.

"Формат має змінитися 30 квітня. Це кардинально змінює організацію управління військовою структурою", - сказав глава держави в інтерв'ю українським телеканалам.

Нині АТО відбувається під керівництвом СБУ.

"Взаємодія між СБУ і підрозділами Збройних сил України, Нацполіції, Нацгвардії є абсолютно іншою ніж ті, що передбачено в законі про реінтеграцію Донбасу. Керівництво переходить до Збройних сил України. У ЗСУ з’являються додаткові повноваження щодо реагування на агресію, а частини та підрозділи Національної гвардії, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби, Національної поліції та інші силові органи переходять в підпорядкування Збройним силам України», - пояснив Порошенко.

Він також подякував Верховній Раді за підтримку його пропозицій щодо стратегії звільнення Донбасу.

"Це зробить дії українських військових набагато більш ефективними не лише у відсічі збройній агресії, а й в протидії диверсійним групам", - переконаний президент.

Кількість спроб терористичних атак проти України вже перевищило за 400. При цьому терористи готуються в таборах, які розташовані в Ростовській, Білгородській, Курській та інших областях Російської Федерації, уточнив Порошенко. Частина з них набирається і вербується на українській окупованій території, частина з них - російські громадяни.

"Українська держава має бути об’єднаною, сильною, разом з українським народом для того, щоб протидіяти цим загрозам", - підкреслив глава держави.

Раніше у ЗСУ розповіли про головну відмінність між АТО та Операцією об'єднаних сил.

Порошенко під час візиту на Донбас оголосив про зміни в АТО

Порошенко під час візиту на Донбас оголосив про зміни в АТО

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація