Порошенко присвоїв звання Герой України 23-річному воїну, який загинув у боях за Батьківщину

Порошенко присвоїв звання Герой України 23-річному воїну, який загинув у боях за Батьківщину

Фото: Сайт президента України

Нагороду глава держави передав батькам захисника Людмилі Князівні та Василю Івановичу.

Президент Петро Порошенко за виняткову мужність і героїзм присвоїв звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” 23-річному командиру розвідувального відділення 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади старшому солдату Олександру Капушу, який загинув у боях з російським агресором, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України.

Про це інформує сайт глави держави.

Нагороду глава держави передав батькам захисника Людмилі Князівні та Василю Івановичу.

Порошенко розповів, що у лютому 2015 року під час виконання бойового завдання група розвідників, очолювана Олександром, мужньо обороняла позиції від переважаючих сил російських найманців. У найскладніший момент бою на групу зі сторони противника кинули бойову гранату. «Олександр не вагаючись прикрив собою товариша, а сам - загинув. Позиції були утримані», - сказав президент.

«Подвиг Олександра назавжди залишиться у народній пам’яті, стане символом незламності бойового духу захисників української землі», - наголосив Глава держави.

Довідково: командир розвідувального підрозділу Олександр Капуш з травня 2014 року брав участь у проведені антитерористичної операції, в тому числі у боях за аеропорт “Луганськ”.

Нагадаємо, що раніше президент України Петро Порошенко напередодні Дня захисника України привітав військовослужбовців зворушливим відео.

"Напередодні Дня захисника України хочу висловити слова щирої вдячності усім військовослужбовцям за героїзм і мужність, самопожертву і звитягу, патріотизм і вірність присязі", - написав український гарант.

До ролика потрапили кадри з військового параду до Дня Незалежності України і навчання бійців.

"Найміцніше залізо в українській армії те, з якого зроблені наші воїни", - наголосив Порошенко. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація