Порошенко розповів, скільки українських бійців загинуло з початку загострення ситуації на Донбасі

Порошенко розповів, скільки українських бійців загинуло з початку загострення ситуації на Донбасі

Фото: Reuters

Також загинув один рятувальник.

З 29 січня на Донецькому напрямку в зоні АТО внаслідок бойових дій загинуло 15 українських військових.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко під час церемонії передачі пожежних автомобілів управлінню Державної служби з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області, передає УНІАН.

Окрім того, загинув один рятувальник.

"На жаль, в період з 29 січня в результаті бойових дій на Донецькому напрямку загинули 15 українських військовослужбовців ЗСУ, загинув і один рятувальник ДСНС", - заявив президент.

Окрім того, Порошенко додав, що у честь військовослужбовця Андрія Кизила був перейменований спостережний пункт.

"Днями планую вручити Золоту зірку Героя України родині Андрія Кизила з позивним "Орел", і на його честь був перейменований спостережний пункт. Тепер він також називається "Орел", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, у роковини бою під Крутами, 29 січня, наступного дня після телефонної розмови президента США Дональда Трампа і Володимира Путіна, близько п'ятої ранку бойовики почали інтенсивні обстріли українських позицій в районі Авдіївської промозни.

Згодом у ніч проти 31 січня в Авдіївці оголосили надзвичайний стан. Бойовики вночі обстріляли околиці населеного пункту Авдіївка із реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град". Уже 1 лютого розпочалася масова добровільна евакуація мирних людей.

Уже за перші три дні протистоянь під Авдіївкою загинуло восьмеро українських бійців, понад 40 було поранено. Окрім того, внаслідок обстрілів загинуло кілька мирних жителів Авдіївки.

Президент України вручив державні нагороди героям Авдіївки

Президент України вручив державні нагороди героям Авдіївки

Повʼязані теми:

Наступна публікація