"Посилення тиску на Україну": у Міноборони прокоментували стягування військ РФ до кордонів

"Посилення тиску на Україну": у Міноборони прокоментували стягування військ РФ до кордонів

Фото: УНІАН

Таран наголошує, що розв'язати війну можливо лише політико-дипломатичним шляхом.

Справжні цілі Росії у стягуванні військ до українських кордонів можуть критися у посиленні тиску на Київ, аби він поступився у переговорному процесі. 

Таку думку висловив міністра оборони України Андрія Тарана, повідомляє пресслужба відомства. 

"Справжніми цілями нарощування Російською Федерацією військової присутності поблизу кордону України та на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, можуть бути посилення тиску на Україну з метою примушення до поступок у переговорному процесі, та демонстрація, у тому числі - провідним державам Заходу, готовності до застосування збройної сили щодо України. Його Росія розглядає остаточним засобом досягнення своїх стратегічних цілей, якщо інші засоби виявляться неефективними", - заявив він.

За словами Тарана, "мілітаризація» інформаційного простору, заяви про відновлення бойових дій та відео ешелонів військової техніки Російської Федерації у напряму районів поблизу державного кордону України "мають посіяти паніку серед населення України, залякати світову спільноту".

Міністр вважає, що приводом для поновлення агресії РФ на Сході може стати як спровоковане загострення обстановки, так і звинувачення України у порушенні прав російськомовного населення Донбасу. "Активізація збройної агресії РФ проти України є можливою лише за умов прийняття відповідного політичного рішення на найвищому рівні у Кремлі.

Таран наголошує, що розв'язати війну можливо лише політико-дипломатичним шляхом: "Україна налаштована на цивілізований шлях повернення своїх тимчасово окупованих територій. При цьому не може бути жодних компромісів у відстоюванні інтересів України".

Як повідомлялося, Мережа переповнена відео, на яких Росія стягує до окупованого Криму ешелони з військовою технікою. За даними аналітиків Центру військово-правових досліджень, окупанти сформували в Криму військове угрупування кількістю до 40 тисяч людей. Суттєво збільшилася кількість російських військ біля східних кордонів України. 

В Росії заявляють, що їхня армія пересувається на території країни тими маршрутами, якими вважає за потрібне. Війська перебуватимуть біля українських кордонів доти, доки вирішить керівництво країни, заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков. 

Право на владу: наскільки підтягуються російські війська до кордонів України

Право на владу: наскільки підтягуються російські війська до кордонів України

Повʼязані теми:

Наступна публікація