Повільна війнушка: військовий розповів про атаки бойовиків під Новотроїцьким

Повільна війнушка: військовий розповів про атаки бойовиків під Новотроїцьким

Військовий пояснив, що сиситеми атак бойовиків не може відслідкувати

Командир роти 72-ї ОМБр Василь, підлеглі якого знищили форожий БМП, розповів в інтерв'ю ТСН, яка наразі обстановка в зоні АТО під Новотроїцьким та як діють українські військові в умовах "повільної війнушки".

Василь, якому зателефонував Президент Петро Порошенко та подякував за знищення БМП бойовикіВ, пояснив, що наразі під Новотроїцьким, де ї дислокується його рота, розповів, що бої з ворогами відбуваються хвилями. Українські військовослужбовці відповідають на атаки бойовиків, якщо це не провокації.

"Мабуть, у них іноді відбуваються ротації. Буває затишшя півтори-два тижні, буває, що буквально по два-три рази на день по нам або по сусідніх підрозділам працюють. Ніякої системи я не можу простежити. Просто ось, захотіли постріляти - постріляли, що у них в голові не зрозуміло. Нема відчуття зараз, що має щось статися. Ми чудово бачимо, скільки їх. Зараз максимум на що вони здатні - це провокації", - сказав командир.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко дуже добре ознайомлений із ситуацію та внутрішнім сленгом військових. Він зізнався, що дзвінок Порошенка - це безпрецедентний випадок, адже президент особисто зателефонував на фронт. "Я таке бачив тільки в голлівудських фільмах. Мені хлопці підказують, що в аеропорт під час боїв президент дзвонив ще", - сказав воїн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація