Повзучі гади: окрім бойовиків, українські військові на Сході остерігаються і місцевих гадюк

Повзучі гади: окрім бойовиків, українські військові на Сході остерігаються і місцевих гадюк

Фото: pixabay.com

Змій тут водиться дуже багато.

На Луганщині бойовики продовжують стріляти навіть серед білого дня, однак неабияку загрозу українським військовим створюють і місцеві гадюки.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Через луганські степи та нечасті лісопосадки пробираємося до батальйону "Донбас-Україна". Йти можна тільки дорогою, яка помічена - це означає, що тут розміновано. Ворог намагається відігнати нашу піхоту і знімальну групу разом за допомогою гранатомету. На ворожий гранатометний обстріл українські хлопці мають свою відповідь.

Українських захисників серед білого дня обстрілюють з гранатометів на Луганщині

Українських захисників серед білого дня обстрілюють з гранатометів на Луганщині

На Луганщині навіть вдень не стихає війна. На одному місці довго не пробудеш. Наші військові пояснюють, що викурюють терористів з дачних будинків навпроти – занадто зручно вони там влаштувалися

Стьопа та Гарік переконані, що у битві за справедливість запорука успіху - безвідмовна зброя. Аби аж блищало, використовують теплу шкарпетку з логотипом ЗСУ.

На межі із окупованою територію бійці остерігаються не стільки ворога, скільки й інших гадів. Гадюк тут повно, а протиотрути у бійців немає.

"Конкретної протиотрути немає. Тут водиться 4 види гадюк, укус яких призводить до небажаних наслідків і потрібно надати допомогу", - розповідає бойовий медик роти батальйону "Донбас-Україна" Керол.

Бойовий медик роти пояснює - поки змії не встигли нікого вкусити, але в разі біди в дорозі до шпиталю доведеться рятуватися підручними засобами.

Серед обстрілів і гадюк гарну звістку несе Володимир – бухгалтер приїхав до хлопців повідомити, що от-от прийде найбільша за історію цієї війни нагорода за участь в бойових діях. Військовим на першій лінії доплатять 17 тисяч, і 6,5 тисячі – на другій.

Наталя Нагорна

Повʼязані теми:

Наступна публікація