Прапор Ічкерії на позиції ЗСУ під Горлівкою викликав істерику в "кадирівців"

Прапор Ічкерії на позиції ЗСУ під Горлівкою викликав істерику в "кадирівців"

Фото: wikimedia.org

Бойовики хаотично обстрілюють Зайцеве та інколи влучають по житлових будинках.

З передової на операційний стіл потрапив один із оборонців Зайцевого. Військового з осколковими пораненнями спини привезли до медиків уночі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Годину лікарі виймали з-під шкіри шматки заліза і давали пораненому настанови. "Осколки збережи. Не знаю, наскільки це серйозно, але, може, потім колись воно все знадобиться", - казали вони. "Прилетів ВОГ і осколки потрапили. Бронежилет – що там тієї пластини", - каже боєць 43-го окремого батальйона з позивним "Шева".

Бойовики з важкого калібру обстрілюють наших вояків у Зайцевому

Бойовики з важкого калібру обстрілюють наших вояків у Зайцевому

Побратими пораненого розповідають, що напередодні бойовики почали гатити посеред біла дня. Обстріл вели, прикриваючись цивільними. "У час, коли на їхньому блокпосту проходять машини цивільні, це було ще до 18:00, вони з блокпосту почали обстрілювати наші позиції", - каже комбат "Кварцит".

А далі противник закидав позиції військових і село поряд мінами. "Вони намагаються домінувати у вогневому тиску на цій позиції, бо ми їх поки що переграємо", - каже ротний "Бек". Бійці називають обстріл бойовиків "тупим", адже снаряди прилітали куди завгодно. Одна з мін поцілила в будинок – на щастя, господарі з нього виїхали. Так відбувається ледве не щоночі, кажуть військові. Мета – підтримання антиукраїнських настроїв серед населення. Як наслідок, місцеві звинувачують у всіх своїх лихах українську армію і мріють, щоби військові пішли з їхнього села до сусіднього. "Тут війна йде, розумієте? Якби українці пересунулися хоча б туди, в Никитівку. Тут лінія вогню знаходиться, змістіть її вже кудись убік", - кажуть люди.

Наступати зараз небезпечно, пояснюють командири. У бойовиків постійні ротації і надто великий боєкомплект. "Почали працювати вже вогнеметами, раніше такого не було. В цій місцевості використання "джмелів" беззмістовне. Таке враження, що вони бійців-ідіотів тренують", - каже комбат "Кварцит".

Українські вояки запримітили, що на протилежному боці з'явилися чеченці. Тому вирішили на власній позиції повісити прапор Ічкерії – невизнаної Росією Чеченської республіки 1990-х. Стяг бійцям подарував батальйон Дудаєва. Донбаські бойовики прапор швидко розгледіли. "Кричали, погрожували, істерика почалася у деяких", - розповідають військові ЗСУ.

Як повідомлялося днями, десантники під Авдіївкою запускають китайські ліхтарики та годують свиней "Гіві" та "Захарченко". Тим часом у Горлівці ворог зводить укріплення, бетонує військові конструкції та перекидає до міста додаткові підрозділи та боєприпаси.

Кореспондент ТСН Мар'яна Бухан

Повʼязані теми:

Наступна публікація