Представник України у ТКГ заявив, що до наступної "нормандської зустрічі" змінять Мінські угоди

Представник України у ТКГ заявив, що до наступної "нормандської зустрічі" змінять Мінські угоди

Фото: УНІАН

Зміни хочуть обговорити з радниками та міністрами закордонних справ.

Тристороння контактна група з мирного врегулювання ситуації на сході України планує внести зміни до Мінських угод до березня 2020 року, коли запланована наступна "нормандська зустріч".

Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на представника України у політичній підгрупі ТКГ Олексія Резнікова.

Представник України на переговорах у Мінську заявив, що чинні угоди потрібно переглянути для того, аби "вони спрацювали".

"Ми точно напишемо ці пропозиції (до наступної "нормандської зустрічі"), вони навіть були в ініціативах президента готові. Але за тих чотири місяці наші очікування, що навіть ті домашні завдання, про які домовилися сторони, … можна зробити до березня", — розповів Резніков.

Підготовлену редакцію угод планують обговорити з політичними радниками та міністрами закордонних справ чотирьох країн.

Нагадаємо, в Парижі 9 грудня відбулася зустріч лідерів Німеччини, Франції, України та Росії. Це - перший "нормандський саміт" з осені 2016 року.

Після прибуття Зеленського до Єлисейського палацу о 14:55 за місцевим часом (15:55 за Києвом), одразу розпочалася зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном, а після 16-ї - з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

О 16:00 була запланована зустріч лідерів країн-учасниць "Нормандського формату", а на 18:45 – пресконференція чотирьох лідерів, однак зустріч "четвірки" розпочалася на дві з половиною години пізніше. Також відбулися перші перемовини віч-на-віч Зеленського та Путіна.

Зустрічі тривали майже до опівночі за Києвом, після чого лідери "нормандської четвірки" дали разом пресконференцію та оприлюднили спільну заяву

Володимир Зеленський під час спілкування з пресою назвав головною перемогою саміту в Парижі обмін полоненими до кінця року у форматі всіх на всіх, але визнав, що цього "замало". Сторони під час зустрічей також обговорили "газове питання", контроль кордону на Донбасі, а також домовились про наступний саміт протягом чотирьох місяців.  

Повну хронологію перемовин "нормандської четвірки" читайте за цим посиланням

Прорив чи поступки: що політики та експерти говорять про "нормандську зустріч"

Прорив чи поступки: що політики та експерти говорять про "нормандську зустріч"

Повʼязані теми:

Наступна публікація