Президент установив відзнаки учасникам АТО та волонтерам

Президент установив відзнаки учасникам АТО та волонтерам

Фото: Сайт президента України

Відзнаки встановлюються з метою гідного відзначення осіб – захисників суверенітету та територіальної цілісності України.

Петро Порошенко підписав укази, якими встановлюються відзнаки президента України "За участь в антитерористичній операції" та "За гуманітарну участь в антитерористичній операції". Про це у середу, 17 лютого, повідомила його прес-служба.

Відповідно до указів, відзнаки встановлюються з метою гідного відзначення осіб – захисників суверенітету та територіальної цілісності України під час проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях та відзначення осіб, підприємств, установ та організацій, які залучалися або добровільно забезпечували проведення антитерористичної операції, здійснювали волонтерську діяльність, перебуваючи безпосередньо в районі проведення АТО.

Дизайн нової відзнаки / Фото: Прес-служба президента


Нагадаємо, наприкінці вересня Петро Порошенко нагородив орденами та медалями одразу 169 героїв АТО.

Щоправда, бійці, які брали участь у боях в зоні АТО далеко не завжди можуть розраховувати на нагороди від держави. Замполіт з 72-ї бригади, яка базується під Старогнатівкою, розповідає – рапорти на нагородження своїх бійців подає щомісяця. Але отримують - одиниці.

Деколи командування батальйонів навіть змушене просити у волонтерів нагороди.

Учасників АТО нагородили державними відзнаками

Учасників АТО нагородили державними відзнаками

Повʼязані теми:

Наступна публікація