Про припинення вогню на Донбасі Україна домовляється з бойовиками через Росію – генерал СЦКК

Про припинення вогню на Донбасі Україна домовляється з бойовиками через Росію – генерал СЦКК

Фото: УНІАН

Майже у 50-70% випадків бойовики прислухаються до прохань і тимчасово припиняють обстріли.

Задля припинення обстрілів на певний час у зоні АТО на Донбасі українська сторона спочатку звертається до росіян, які вже контактують напряму з бойовиками. Ті у 50-70% прислухаються та на незначний час дотримуються режиму тиші.

Про це в інтерв'ю "Громадському ТБ" розповів керівник української сторони Спільного центру контролю за припиненням вогню на Донбасі (СЦКК) генерал-майор Борис Кременецький.

"Я спілкуюся безпосередньо з російським генералом. Він відповідно виходить на ту сторону, я виходжу на керівництво або угрупувань, або антитерористичної операції. Ми домовляємося, в який час, як це краще зробити. У нас є можливість зупиняти вогонь від 50% до 70% випадків", — уточнив Кременецький.

На лінії розмежування на Донбасі з української сторони є 27 спостережних пунктів СЦКК. На восьми з них перебувають російські офіцери. Вісім українських офіцерів перебувають на пунктах спостереження, що розташовані зі сторони бойовиків.

"За словами російського генерала, він виходить на керівництво збройних формувань (бойовиків "ДНР" та "ЛНР"), але фактично він виходить на своїх колег, які під іншими прізвищами там працюють", — наголосив Кременецький.

Повʼязані теми:

Наступна публікація