Протягом доби бойовики п'ять разів порушили режим припинення вогню: гатили біля Водяного та Авдіївки

Протягом доби бойовики п'ять разів порушили режим припинення вогню: гатили біля Водяного та Авдіївки

Фото: ДПСУ

Серед наших захисників бойових втрат та поранень немає.

Протягом минулої доби, 18 грудня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню. Ворожа вогнева активність спостерігалася поблизу населених пунктів Водяне та Авдіївка.

Про це у ранковому зведенні 19 грудня повідомив пресцентр операції Об’єднаних сил.

Так, поблизу Водяного на Приазов'ї збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь в бік наших позицій з мінометів 120-го калібру. На цьому напрямку ворог вдруге за кілька тижнів вдався до дистанційного мінування українських позицій. Так, окупанти закинули 12 заборонених мін ПОМ-2, використавши ПКМ-1.

Тричі противник порушив режим припинення вогню і неподалік Авдіївки. Для провокації наших воїнів спершу застосував ручний протитанковий та підствольний гранатомети, а згодом – стрілецьку зброю.

На решті ділянок лінії розмежування ситуація залишається спокійною. Постріли окупантів були неприцільними і не несли загрози життю наших воїнів, тому вогонь у відповідь вони не відкривали. 

Від початку поточної доби, 19 грудня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. По всій лінії розмежування спостерігається тиша.

Нагадаємо, 18 грудня стало відомо, що військовослужбовця ЗСУ, тіло якого збройні формування РФ минулої доби повернули Україні, задушили. Раніше у ТКГ заявляли, що боєць помер від алкогольної або наркотичної інтоксикації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація