Протягом доби бойовики шість разів порушили режим припинення вогню: поранено військового

Протягом доби бойовики шість разів порушили режим припинення вогню: поранено військового

Фото: УНІАН

Метою дій у штабі називають провокування ЗСУ на відкриття вогню у відповідь.

Протягом минулої доби, 24 лютого, збройні формування Російської Федерації шість разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомили у ранковому зведенні Операції об'єднаних сил 25 лютого.

Зі стрілецької зброї противник вів вогонь неподалік Південного і Талаківки. В результаті обстрілу один військовослужбовець Збройних Сил України отримав кульове поранення. Воїна шпиталізували.

В передмісті Авдіївки та неподалік Водяного на Приазов’ї окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Поблизу Мар'їнки бойовики здійснили неприцільні постріли з автоматичних станкових гранатометів.

Неподалік населеного пункту Чермалик український воїн, який чергував на спостережному посту, затримав військовослужбовця окупаційних військ Російської Федерації. Він намагався проникнути на українські позиції. Під час затримання окупант наніс воїну легке поранення холодною зброєю. У відповідь солдат застосував штатну зброю та затримав окупанта.

Метою дій у штабі називають провокування ЗСУ на відкриття вогню у відповідь, аби потім звинуватити у порушенні режиму припинення вогню.

"У двох випадках противник обстрілював позиції українських підрозділів одночасно із запитом на тишу начебто через обстріл з боку наших воїнів. Крім того, в одному випадку зафіксовано хибний запит на тишу з боку збройних формувань Російської Федерації, що свідчить про широке використання противником маніпуляцій та викривлення інформації для досягнення ним власних цілей", - йдеться у зведенні. 

За всіма фактами зафіксованих порушень Українською стороною СЦКК вживались заходи реагування в межах.

Як повідомлялося, на Донбасі внаслідок пожежі в бліндажі загинули троє українських захисників. Тіла двох військовослужбовців, які могли перебувати в бліндажі під час пожежі, виявили під час розбирання конструкції. Одного бійця ООС із 90% опіків тіла евакуювали до опікового центру, однак врятувати його не вдалося. Військова служба правопорядку у Збройних Силах розпочала перевірку. 

Новини України: на фронті знову поранили українського бійця

Новини України: на фронті знову поранили українського бійця

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація