Протягом останніх двох тижнів кількість обстріл на Донбасі зросла на чверть - ОБСЄ

Протягом останніх двох тижнів кількість обстріл на Донбасі зросла на чверть - ОБСЄ

Фото: Getty Images

Переважну більшість зафіксованих порушень режиму припинення вогню було сконцентровано у районі Авдіївка – Ясинувата – Донецький аеропорт.

Упродовж останніх днів ситуація на Донбасі погіршилася. Зокрема, з 27 листопада по 10 грудня спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) зафіксували на Сході України майже 20 тисяч порушень режиму припинення вогню.

Про це пише ОБСЄ.

Такий показник - це на 25% більше, ніж у попередні два тижні. Переважну більшість зафіксованих порушень режиму припинення вогню було сконцентровано у районі Авдіївка – Ясинувата – Донецький аеропорт, у районах на південний захід, південь і південний схід від Світлодарська, у районі Попасної та Первомайська, районах на схід і північний схід від Маріуполя, а також на західній та північній околицях Горлівки", – підкреслюють спостерігачі місії ОБСЄ.

Клімкін та Лавров зустрілися у Відні у перерві між засіданнями Ради міністрів ОБСЄ

Клімкін та Лавров зустрілися у Відні у перерві між засіданнями Ради міністрів ОБСЄ

Крім того, зазначається, що "свободу переміщення спостерігачів СMM обмежували з обох боків від лінії зіткнення, особливо навколо селища Травневого, куди патрулі неодноразово не могли потрапити через наявність мін і боєприпасів, що не вибухнули, а також на ділянках поблизу кордону з Російською Федерацією, зокрема навколо Сєдового (південь Донецької області), куди озброєні члени "ДНР" регулярно не пропускають патрулі місії, починаючи з квітня 2017 року".

"СММ також стикалася з перешкодами в повітрі, коли 27 листопада по одному з безпілотних літальних апаратів було відкрито вогонь під час польоту над непідконтрольним урядові населеним пунктом Довге", – додають у ОБСЄ.

Нагадаємо, що раніше на Донбасі бойовики перекрили всі в'їзди та виїзди до міста Моспине, що розташоване поблизу окупованого Донецька. Озброєні чоловіки перевіряють автомобілі, ходять по оселях. Користувачі соцмереж припускають, що там проводять "перепис" населення. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація