Провокації тривають, але ознак ворожого наступу не виявлено: Хомчак про ситуацію в зоні ООС

Провокації тривають, але ознак ворожого наступу не виявлено: Хомчак про ситуацію в зоні ООС

Фото: УНІАН

За словами головнокомандувача ЗСУ, режиму повного та всеосяжного припинення вогню дотримуються переважно лише українські військові.

Наразі сиуація у зоні проведення операції Об'єднаних сил контрольована. Ознак створення наступальних угруповань противника не виявлено.

Про це заявив головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак на пресконференції в "Укрінформі".

"Ситуація в зоні операції Об'єднаних сил є сьогодні контрольованою, і різких змін там не відбувається, ознак створення наступальних угруповань противника теж не виявлено", — сказав Хомчак.

Водночас він додав, що режиму повного та всеосяжного припинення вогню дотримуються переважно лише українські військові.

"Багато людей сьогодні сумніваються в тому, що це виконується, але я хочу наголосити сьогодні всім, що це виконується в основному Збройними силами України, і, на жаль, не повною мірою воно виконується... збройними формуваннями Російської Федерації, які перебувають на непідконтрольній території". 

За словами головнокомандувача ЗСУ, провокаційні обстріли українських позицій і населених пунктів окупанти здійснюють, як правило, під час засідань Тристоронньої контактної групи (ТКГ), а нині — після рішень РНБО щодо накладення санкцій на певних осіб і фірми.

"Основна мета провокацій з боку окупантів спрямована на створення ілюзії обстрілів Збройними силами населених пунктів із застосуванням забороненого важкого озброєння та дискредитації ООС", — додав Хомчак.

Повʼязані теми:

Наступна публікація