"Путін злив Новоросію". Серед бойовиків почалася паніка через заяву Лаврова про невизнання "Л/ДНР"

"Путін злив Новоросію". Серед бойовиків почалася паніка через заяву Лаврова про невизнання "Л/ДНР"

Фото: Reuters

За словами Тимчука, російські найманці побоюються, що РФ не дасть їм виїхати з Донбасу.

Заява очільника МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що Росія не визнає "Л/ДНР", викликала сплеск паніки серед бойовиків і їхніх прихильників поміж місцевого населення на Донбасі.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав нардеп та керівник групи військово-політичних досліджень "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Поширюються тези про те, що "Путін злив Новоросію", що найближчим часом варто очікувати припинення будь-якої "допомоги з Росії", і що Мінський діалог є для Москви лише приводом дипломатично відмовитись від окупованих територій", - наголосив він.

За словами Тимчука, серед російських найманців поширюється інформація про те, що Росія не дасть їм можливості покинути Донбас і повернутися до РФ, а своєю чергою Україна почне їх переслідувати.

До того ж, зазначив він, місцеві бойовики пліткують, що нібито Україна та Росія вже домовилися про амністію терористів.

"Проте вона буде стосуватися виключно тих бойовиків НЗФ, хто не брав безпосередньої участі в бойових діях, тоді як всі інші - а це левова частка особового складу "1-го АК ДНР" і "2-го АК ЛНР" - будуть вважатися "військовими злочинцями" і потраплять під жорсткий кримінальне переслідування з боку України", - додав Тимчук.

Нагадаємо, раніше бойовики активізували обстріли із БМП та не соромляться відкривати вогонь поблизу посту ОБСЄ. У штабі АТО зазначають, що це пов'язано із черговим гумконвоєм із РФ

Повʼязані теми:

Наступна публікація