Речник Путіна відгукнувся на призначення екскерівника "ДНР" чиновником у Росії

Речник Путіна відгукнувся на призначення екскерівника "ДНР" чиновником у Росії

Фото: Getty Images

Ватажок терористів став на чолі найбільшого міста Калмикії.

Призначення ексватажка терористів "Донецької народної республіки" на офіційну посаду в Калмикії не означає причетність керівництва російського регіону до війни на українському Донбасі. Про це заявив речник президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков.

Прессекретарю російського лідера довелося відповідати на запитання журналістів щодо призначення тимчасовим керівника адміністрації міста Еліста Дмитра Трапезнікова, який певний час виконував обов’язки керівника "ДНР" після загибелі Олександра Захарченка. Цю кандидатуру на посаду мера найбільшого міста Калмикії запропонував губернатор регіону Бату Хасіков.

Речнику Путіна довелося пояснювати характеристики Хасікова про досвідченість і професійні якості Трапезнікова. Пєсков заперечив, що губернатор Калмикії виконував якісь завдання російської держави на сході України, де міг би скласти уявлення про фаховий рівень колишнього ватажка "ДНР". "Можливо, він виконував інші завдання", - додав кремлівський спікер.

Нагадаємо, 31 серпня 2018 року в окупованому Донецьку прогримів вибух біля кафе "Сепар", в результаті вибуху було вбито ватажка "ДНР" Олександра Захарченка. Виконувати обов'язки ватажка угруповання після вбивства Захарченко став "віце-прем'єр" Дмитро Трапезніков. У 2001-2005 роках він був менеджером футбольного клубу "Шахтар", відповідав за розвиток фан-руху. Трапезникова називали "сірим кардиналом" бойовиків.

Всього за тиждень Трапезнікова зняли з посади і призначили новим ватажком Дениса Пушиліна. Після цього Трапезніков разом із ще кількома соратниками Захарченка втік до Росії.

13 років за ґратами проведе бразилець, що воював на боці "ДНР"

13 років за ґратами проведе бразилець, що воював на боці "ДНР"

Повʼязані теми:

Наступна публікація