Референдуми і "визволення" територій в Росії: що залишиться від РФ, якщо світ піде шляхом Путіна

Референдуми і "визволення" територій в Росії: що залишиться від РФ, якщо світ піде шляхом Путіна

Після програшу у війні з Україною цілком реальним може піднятися питання звільнення територій від вже самих росіян на історично чужих їм землях.

Якщо проаналізувати вторгнення російської орди до України в  планетарному масштабі, то Путін запустив  катастрофічний механізм, який ніяк неможливо контролювати. Але, якщо у світі почнуть думати і діяти як Путін, то, в першу чергу, територія сучасної Росії в один момент може зменшитись в рази.

Про це йдеться в ТСН.

Курилські острови, які стали частиною радянського союзу після Другої світовій війни це перший сигнал , який  з Японії вже голосно прозвучав.   Токіо через ці острови навіть мирний договір з Москвою не підписав після Другої світової. І заява японського прем’єр-міністра добряче потрясла Кремль. Росія із блискавичною швидкістю організували на островах якісь військові навчання

Вже зараз починають говорити і про історичну справедливість Калінінградської області. Польський генерал днями згадав як Клайпедський край був загарбаний гітлерівською Німеччиною, перетворившись на німецький Кенігсберг. А із поразкою Гітлера ці землі окупувала Москва переназвавши їх Калінінградом. Так чиї ці землі насправді?

Можна уявити, якщо мешканці Калінінграду сьогодні запропонують умовний референдум – на кшталт хочете життя як в Росії, чи як у тій же Польщі, чи Німеччині?

Цікавим може стати поворот із Китаю, де роками не забувають про, як там Путін каже: «ісконно» китайські землі у складі РФ. Прямої конфронтації на рівні Пекін-Москва не спостерігається. Водночас, Китай не приховує свого інтересу до країн дальнього Сходу Росії.

Пекін задіює найефективнішу зброю – гроші. І за підрахунками ВВС близько 300 тисяч російських  гектарів у прикордонних регіонах уже під контролем саме китайської сторони. У російському Благовещенську знайти людину з неазійським обличчям уже вкрай важко.  Лишилось лиш вибрати мера – китайця.

Якщо Китай піде тактикою Путіна, коли армію мають зустрічати із квітами – не важко уявити, як громадяни Китаю, що там живуть і працюють зреагують вхід китайської визволителів. Враховуючи що у їх підручниках з історії прямо йдеться – все це історично землі не Росії, а саме Китаю.

Як може розділитися Росія, коли епоха правління Путіна завершиться

Як може розділитися Росія, коли епоха правління Путіна завершиться

Тим фактом що путінські війська масово гинуть на українських землях скористався і Азербайджан. Там нагадали, що територіальної одиниці як Нагірний Карабах, яку сьогодні підтримує Росія – не існує і вже пішли у контрнаступ зайнявши два населені пункти.

А ще Повернення земель Абхазії та Осетії під контроль Грузії. Врешті Придністров’я - до Молдови.

Після програшу у війні з Україною цілком реальним може піднятися питання незалежності Ічекрії, яку в Росії називають Чечня, Татарстану, де на вулицях  за російську мову часто б’ють писок. 

І це якщо ще занурюватись у складні стосунки 85 суб’єктів федерації територій Росії, які останні тридцять років віддають останнє, щоб Москва жила у розкошах.

Читайте також:

Нейтральний статус, членство в ЄС і питання Криму та Донбасу: головні тези з перемовин України та РФ у Стамбулі

"Ми тут не просто співчуваємо, а кожен день працюємо" - мер Колихаєв про ситуацію у Херсоні

Нідерланди видворили 17 російських дипломатів за шпигунство

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація