Резніков вважає, що "нормандський саміт" може відбутися вже у серпні: що для цього потрібно

Резніков вважає, що "нормандський саміт" може відбутися вже у серпні: що для цього потрібно

Фото: Офіс президента України

Спершу потрібно виконати рішення, ухвалені під час саміту 9 грудня.

Переговори у "нормандському форматі" за участі лідерів України, Німеччини, Франції та Росії можуть відбутися впродовж серпня. 

Про це віцепрем'єр-міністр та міністр із питань реінтеграції Олексій Резніков розповів в ефірі передачі "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Наступний Берлін вже як зустріч політичних лідерів чотирьох країн "нормандського формату" по великому рахунку має відбуватися після того, як буде зрозуміло, що виконаний Париж", - пояснив посадовець. 

За його словами, така зустріч можлива у наступному місяці лише при умові, що "ми дійсно рухаємося на зустріч". 

"Я не ідеалізую наших опонентів в цьому переговорному процесі і абсолютно чітко розумію, коли вони затягують час, а коли вони насправді намагаються чогось добитися", - зауважив Резніков.

Віцепрем'єр додав, що "ключів" до вирішення конфлікту є декілька - у Києві, Кремлі, Берліні, Парижі: "У Вашингтоні є п'ятий ключ - питання, чи захочуть ним скористатися".

Як повідомлялося, Україна, Франція та Німеччина готові докласти максимум зусиль для виконання домовленостей "нормандської четвірки", досягнутих у Парижі 9 грудня 2019 року щодо ситуації на Донбасі, а також наблизити проведення нового саміту в Берліні. Росія ж "взяла паузу". Про це йшлося під час 11-годинної зустрічі 3 липня в Берліні політичних радників лідерів держав-учасниць "нормандського формату". 

Раніше заступник керівника адміністрації президента РФ Дмитро Козак заявив, що говорити про терміни проведення "нормандського саміту" ще "дуже рано".

Нагадаємо, 9 грудня в Парижі відбулася зустріч лідерів Німеччини, Франції, України та Росії. Це був перший "нормандський саміт" з осені 2016 року.

Росія вимагає змінити Конституцію України і надати окупованим територіям Донбасу особливий статус

Росія вимагає змінити Конституцію України і надати окупованим територіям Донбасу особливий статус

Повʼязані теми:

Наступна публікація