РФ перекидатиме війська до кордонів України до кінця квітня — розвідка

РФ перекидатиме війська до кордонів України до кінця квітня — розвідка

Росіяни перекидають війська залізницею вночі, зафарбовуючи тактичні знаки і номери на бронетехніці.

Росія вже перекинула до кордонів України та тимчасово анексованого Криму 16 батальйонно-тактичних груп і продовжуватиме стягувати війська до кордонів України до кінця квітня.

Про це повідомляє BBC News Україна з посиланням на відповідь Головного управління розвідки Міноборони на запит. 

"Починаючи від 18 березня цього року силами та засобами української розвідки відмічаються масштабні заходи з переміщення російських військ з віддалених регіонів до суміжних з Україною районів. За наявною інформацією, перекидання визначених підрозділів має бути завершене до кінця квітня", - йдеться у відповіді ГУР МО.

До кордонів України та до тимчасово окупованого Криму вже перекинули 16 батальйонно-тактичних груп мотострілків, танкістів та десантників з Південного, Західного та Центрального військових округів Росії та "ВДВ РФ".

За розрахунками BBC News Україна, залежно від роду військ, це може означати загальне зосередження 11-14 тисяч російських військових.

"Основними місцями збору обрали військові полігони "Погоново" (Воронезька область), "Клинці" (Брянська область), "Опук" та "Ангарський" (обидва - тимчасово окупована АР Крим)", - кажуть у розвідці.

У ГУР Міноборони України також зазначили, що перекидання військ відбувається залізницею, водночас росіяни намагаються приховати, які саме підрозділи вони переміщують. Через це рух військ відбувається вночі, а тактичні знаки і номери на бронетехніці зафарбовують.

Нагадаємо, менше ніж за 300 кілометрів від українського кордону поблизу Воронежа британські журналісти зафільмували російську військову техніку - солдатів, зброю, намети, вантажівки.

Новини світу: британські журналісти зняли російську військову техніку менше ніж за 300 км від України

Новини світу: британські журналісти зняли російську військову техніку менше ніж за 300 км від України

Повʼязані теми:

Наступна публікація