РФ там всім рулить: Клімкін розповів про розбірки між російськими спецслужбами в Луганську

РФ там всім рулить: Клімкін розповів про розбірки між російськими спецслужбами в Луганську

Фото: Getty Images

На засіданні воєнного комітету відбулась серйозна дискусія щодо можливого розвитку подій і взаємодії з міжнародними партнерами.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що ситуація в окупованому Луганську підтверджує російський вплив на бойовиків на Донбасі.

Про це він сказав перед засіданням Кабміну 22 листопада, передає Українська правда.

"Це не тільки внутрішні розборки там всередині між бандами, це також розборки між відповідними російськими спецслужбами. І це чітко доводить, що саме Росія там всім рулить. Це ще один аргумент для міжнародного співтовариства", – прокоментував міністр.

Він додав, що на засіданні воєнного комітету 21 листопада відбулась дуже серйозна дискусія щодо можливого розвитку подій і взаємодії з міжнародними партнерами.

Зокрема, обговорювалося питання безпеки місії ОБСЄ, бо ця ситуація може бути використана для обмеження її роботи.

"Однак ми враховуємо, що можуть бути і провокації, і свідомі обстріли і загроза цивільному населенню, тобто українським громадянам, які там страждають від окупації", – зазначив Клімкін.

У Луганську ватажки "ЛНР" влаштували розбірки через владу

У Луганську ватажки "ЛНР" влаштували розбірки через владу

Нагадаємо, 21 листопада центр окупованого Луганська перекрили люди зі зброєю. Місцеві у соцмережах називають причиною цього конфлікт між ватажком "ЛНР" Ігорем Плотницьким та очільником так званого "МВС ЛНР" Ігорем Корнетом.

Сварка почалася місяць тому - Плотницький звинуватив Корнета в тому, що той не зміг запобігти низці диверсій проти бойовиків. Та попросив залишити незаконно відібрану в луганчанки квартиру. Напередодні Плотницький через так званий суд звільнив Корнета. А після цього він забарикадувався у своєму офісі в компанії колишніх беркутівців. Будівлю, а заразом і весь центр окупованого міста, оточили прибічники Плотницького на бронетехніці, зі стрілецькою зброєю та гранатометами. 

Увечері 21 листопада з'явилося відео, як до окупованого Луганська увійшла велика колона вантажівок та військових з Донецька. На відео видно, що колона нараховує десятки машин. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація