Росія може розпочати наступ на Донбасі після Чемпіонату світу з футболу - Турчинов

Росія може розпочати наступ на Донбасі після Чемпіонату світу з футболу - Турчинов

Фото: прес-служба РНБО

Кількість обстрілів з боку бойовиків сягнула рекордного рівня.

Росія зосередила свої війська у безпосередній близькості до українсько-російського кордону і у липні може розпочати наступ на Донбасі.

Про це у коментарі BBC News Україна заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов.

За його словами, проросійські бойовики підвищили кількість обстрілів до рекордної за останній час. При цьому вони використовують заборонені Мінськими угодами артилерію, танки, реактивні системи залпового вогню, а обстріли по українській території ведуться на глибину до 10 кілометрів. У підсумку - зруйнована цивільна інфраструктура і загиблі мирні жителі.

"Все це свідчить про підготовку російським військово-політичним керівництвом масштабних провокацій та наступальних дій, які можуть реально розпочатись вже в липні після завершення Чемпіонату світу з футболу, який відбудеться в РФ", - вважає Турчинов.

У Держдепі США напередодні заявили, що рівень насилля у зоні конфлікту у Східній Україні став одним з найвищих у цьому році. Офіційний представник відомства Гізер Нойєрт зазначила, що упродовж останнього тижня загинули 5 український військових і 23 отримали поранення. Від обстрілів також страждають цивільні. Нойєрт нагадала, що 13-річний хлопчик та його батько загинули на підконтрольній уряду території, коли терористи завдали удару по їхньому будинку. Також зазнала пошкоджень Донецька фільтрувальна станція. 

Бойовики з мінометів та артилерії обстріляли позиції вздовж лінії розмежування

Бойовики з мінометів та артилерії обстріляли позиції вздовж лінії розмежування

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація