"Росія навмисно продовжує конфлікт": Волкер і Хуг прокоментували відео ОБСЄ з ротацією військових в ОРДЛО

"Росія навмисно продовжує конфлікт": Волкер і Хуг прокоментували відео ОБСЄ з ротацією військових в ОРДЛО

Фото: Twitter/Kurt Volker

Отримано черговий доказ російської присутності в регіоні.

Росія зацікавлена в продовженні військового конфлікту на Донбасі. Так спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер прокоментував відео ОБСЄ, на якому колони вантажівок вільно курсують через українсько-російський кордон, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Це ще один шлях, яким Росія навмисно продовжує конфлікт і підтримує бойові дії на сході України, попри на міжнародні зусилля, направлені на встановлення миру в Україні", - наголосив Волкер. На можливу ротацію російських військовослужбовців натякнули і в ОБСЄ. "Колона, яка рухалася ґрунтовою дорогою в напрямку Російської Федерації зафіксована в місці, де немає прикордонно-пропускних споруд. І пересування цих вантажівок були дуже добре скоординовані", - заявив перший заступник голови спостережної місії організації Александр Хуг.

Як повідомлялося, безпілотники спостерігачів зафіксували два конвої "Камазів". Близько опівночі одна колона виїхала ґрунтовою дорогою в Росію, тоді як інша зайшла на Донбас. На території України вони зупинялися біля позашляховика в полі. Водії головних машин підходили до нього на кілька хвилин і з кимось розмовляли. В іншому місці місія ОБСЄ зняла тимчасовий табір, на території якого стояли 6 броньованих розвідувально-дозорних машин та 15 вантажівок військового типу поблизу кордону. Одна з них була замаскована.

ОБСЄ зафіксувала незаконний в'їзд колони вантажівок з РФ на Донбас

ОБСЄ зафіксувала незаконний в'їзд колони вантажівок з РФ на Донбас

Повʼязані теми:

Наступна публікація