Росія продовжує направляти нові підрозділи до Білорусі – Держприкордонслужба

Росія продовжує направляти нові підрозділи до Білорусі – Держприкордонслужба

Фото: Associated Press

Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається повністю контрольованою.

Російська армія перекинула нові підрозділи до Білорусі для підготовки. Інші військові, що вже пройшли навчання, повернулися до РФ, звідки будуть переведені на окуповані території України, де ведуться бої. Проте ситуація на кордоні з Білоруссю залишається повністю контрольованою.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Він також зазначив, що працівники Держприкордонслужби не спостерігають переміщення ні військової техніки, ні особового складу російських підрозділів – вони переважно перебувають на військових полігонах Білорусі.

Андрій Демченко розповів, що загалом в Білорусі перебувають близько 9 000 російських військовослужбовців.

"Раніше ми фіксували дещо більшу їхню кількість. Але ті підрозділи, які вже пройшли навчання, були переведені назад на територію РФ для того, щоб надалі перекинути (їх - ред.) на напрямки, де ведуться бойові дії, а на територію Білорусі зайшли нові підрозділи для проведення цих навчань і, власне, підготовки", - резюмував речник ДПСУ.

Військові навчання Росії та Білорусі

Протягом минулих вихідних, 28-29 січня, росіяни на території Білорусі продовжили застосовувати авіацію в рамках спільних військових навчань. Великих переміщень російських військ територією Білорусі протягом усього попереднього тижня не фіксувалося.

Спільні навчання Збройних сил Росії та Білорусі на території РБ подовжено щонайменше до 6 лютого. Загальна кількість продовжень становить вже 40 тижнів.

За даними української розвідки, армія Білорусі не бере участі в бойових діях на території України, але теоретично білоруси можуть воювати у складі окупаційних військ як найманці.

У ДПСУ також розповіли, що від моменту формування наступального угруповання в Білорусі до його можливого вторгнення до України мине щонайменше два тижні, тож українські захисники матимуть час ретельно підготуватися до цього.

​​Читайте також:

Бойові бобри: на захист білоруського кордону стали і тварини

Бойові бобри: на захист білоруського кордону стали і тварини

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація