Росіяни відступають зі своїх позицій через сильні паводки: аналітики про ситуацію на Херсонщині

Росіяни відступають зі своїх позицій через сильні паводки: аналітики про ситуацію на Херсонщині

Через повінь на Херсонщині окупанти відійшли в тил. / Фото: Associated Press

Окупанти також зазнають втрат у живій силі та техніці.

Масштабна повінь внаслідок руйнування дамби Каховської гідроелектростанції змусила російські війська відійти далі в тил на сході Херсонської області. Крім того, у ворога є деякі втрати в живій силі та техніці.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни.

ISW з посиланням на ЗСУ наголошують, що через затоплення передових позицій російські війська відійшли на відстань від 5 до 15 кілометрів від лінії фронту на річці Дніпро. Ймовірно, станом на 8 червня окупанти більше не займають Олешки на Херсонщині через значну повінь, що виникла в місті. До слова, за інформацією легітимної ОВА, середній рівень підтоплення в  області становить 5,61 м.

Крім того, Південне відділення ВГО "Ліси України" повідомило, що станом на вечір 7 червня повінь повністю відрізала Кінбурнську косу від материкової України. Російські війська раніше створили укріплені позиції на Кінбурнській косі. Наразі незрозуміло, чи залишилися на косі російські війська після затоплення.

Ситуація на Херсонщині. Карта боїв ISW.

Тим часом у Генштабі наголошують, що російська окупаційна армія зазнала втрат у живій силі та техніці внаслідок повені, особливо в 7-й повітряно-десантній (ВДВ) дивізії (Південний військовий округ) і 22-му армійському корпусі (Чорноморський флот, Південний військовий округ).

Аналітики наголошують: українські наступальні дії на півдні відбуваються успішно, а російські війська перебувають у обороні.

Зазначається, що ЗСУ продовжують завдавати ударів по тилових районах окупованого півдня Запорізької області. Російські та українські офіційні особи повідомили, що українські сили завдали удару по Токмаку 7 і 8 червня. Крім того, російські та українські джерела також повідомляли про вибухи в Бердянську 8 червня, а геолокаційні кадри показують великий стовп диму, що піднімається над містом.

Нагадаємо, станом на ранок 9 червня в Херсонській ОВА повідомили, що рівень води в регіоні впав за добу на 20 см. Затоплено 3624 домівки у 32 населених пунктах. Евакуйовано 2352 людини і близько 550 тварин.водночас російські війська обстріляли область 44 рази за 8 червня.

Читайте також:

Нове відео зруйнованої Каховської ГЕС

Нове відео зруйнованої Каховської ГЕС

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація