Російська ФСБ розвертає на кордоні автомобілі з номерами "ДНР"

Російська ФСБ розвертає на кордоні автомобілі з номерами "ДНР"

Фото: УНІАН

Прикордонники пропонують водіям змінити номери на українські.

Прикордонники РФ не пропускають на територію Росії авто з номерами "ДНР" та розвертають їх назад на Донбас.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат України від "Народного фронту" Дмитро Тимчук.

"Прикордонна служба ФСБ РФ припинила пропуск через кордон в Росію транспортних засобів з номерними знаками т.зв. "ДНР" з окупованих районів Донецької області", - написав він.

За словами Тимчука, автомобілі без пояснення причин повертають на територію "ДНР" або пропонують змінити номерні знаки на українські.

"Серед співробітників прикордонної служби ФСБ РФ це рішення пояснюється ускладненням криміногенної ситуації в прикордонних районах РФ і збільшенням кримінальних і адміністративних правопорушень, які скоюють вихідці з тимчасово окупованих територій Донбасу", - додав нардеп.

Окремо Тимчук також зазначив, що подібні негласні заборони вже неодноразово запроваджувалися, проте через певні проміжки часу знімалися.

Оперативные данные группы "Информационное Сопротивление". Российско-террористические войска на Донбассе продолжают обст...

Опубликовано Dmitry Tymchuk 22 августа 2017 г.

Нагадаємо, раніше Тимчук повідомляв, що Росія посилює прикордонний контроль на автомобільних пунктах пропускуна захопленій бойовиками ділянці держкордону в Луганській області ("ЛНР").

Зокрема, під час перетину громадянами російського ПП "Гукове" їхні паспортні дані вносяться в відповідну комп'ютерну базу Прикордонної служби ФСБ РФ. Залежно від наявної про особу інформації, стосовно неї здійснюється спрощений, звичайний або посилений прикордонний і митний контроль.

Унаслідок цього на кордоні утворюються значні черги, що викликає невдоволення мешканців окупованих територій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація