Російські десантники знову "спалились" на Донбасі

Перед відправкою в Україну вони навчалися в Північній Осетії.  

У складі незаконного збройного формування "Патріот" на Донбасі воюють солдати 31-ї окремої десантно-штурмової бригади (в/ч 73612, місце дислокації – Ульянівськ) повітряно-десантних військ ЗС РФ. Про це повідомляє InformNapalm.

Відповідно до профілю в соціальній мережі "Вконтакте" Павла Антонова (Вася Зайцев), він пройшов строкову службу в 98-й повітряно-десантній дивізії ПДВ. Згодом пройшов службу за контрактом – у 2013 році в 3-й бригаді спеціального призначення ГРУ (Тольятті), в 2014 році перевівся до ульянівської 31-ї десантно-штурмової бригади ПДВ.

Серед фотографій 2014 року немало знімків вказують на те, що Антонов є кадровим військовослужбовцем ЗС РФ. У тому числі, це фотографії з-під Новоросійська та гірничого полігону "Дар'ял" в Північній Осетії, де російських кадрових бойовиків навчали перед відправкою на Донбас.

Згідно з інформацією із профілю товариша по службі Антонова Семена Семенова (Віктор Семенов), він пройшов строкову службу в 31-й десантно-штурмовій бригаді ВДВ, у 2012 році; з 2013 року служить за контрактом у тій самій 31-й ОДШБр в Ульянівську. "Ветеран" операції із захоплення Криму в 2014 році. З лютого 2015 року, як і Антонов, значиться у складі "Патріота".

Крім того, у відеоальбомі Антонова є кілька роликів, у тому числі періоду донбаського відрядження (обережно, ненормативна лексика).

Як зазначає група InformNapalm, з 2015 року російське військове командування перейшло до нової тактики використання своїх військовослужбовців на Донбасі. В період дії Мінських домовленостей росіяни відмовилися від застосування звичних тактичних груп. Тепер російських військовослужбовців-контрактників з різних військових з'єднань одинично або ж дрібними групами (не більше відділення) відряджають до підрозділів "Новоросії" як інструкторів або спеціалістів.

Раніше повідомлялося, що співробітники СБУ затримали чергового громадянина РФ в Артемівську Донецької області, який приїхав воювати на Донбас у складі терористичної організації "ДНР".

Повʼязані теми:

Наступна публікація