Російські крупнокаліберні міномети знову працюють на передовій – штаб АТО

Російські крупнокаліберні міномети знову працюють на передовій – штаб АТО

Фото: Ніна Грушецька

Українські військові нарахували десяток ворожих атак протягом суботи.

Окупанти дедалі частіше застосовують крупнокаліберну заборонену зброю для ударів по позиціях ЗСУ на Донбасі. На цьому наголошується у вечірньому зведенні прес-центру штабу АТО в суботу, 2 грудня.

За даними військових, противник відновив обстріли прифронтових населених пунктів. "Так, під вогонь окупантів з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї сьогодні потрапили житлові квартали у Водяному, Авдіївці та Верхньоторецькому. Внаслідок обстрілу останнього поранень зазнала 31-річна жінка. На Луганському напрямку окупанти випустили майже два десятки мін калібру 120-мм по оборонцях Луганського, що на Світлодарській дузі. Під мінометний вогонь різних калібрів потрапили захисники Троїцького і Золотого", - повідомляють у штабі.

Офіцери також твердить, що міномети калібром 82 і 120 мм противник застосував серед дня біля Водяного і Талаківки. "З гранатометів ворог порушував перемир’я у передмісті Авдіївки. А у районі Красногорівки наші захисники потрапили під вогонь снайпера. Загалом, від опівночі, російсько-терористичні війська 10 разів порушили режим припинення вогню", - підсумували представники керівництва операції.

Як повідомлялося, поранений минулої доби внаслідок ворожих обстрілів український військовослужбовець помер у лікарні Попасної від отриманих ран

Постійні обстріли бойовиків не дозволяють повернути світло і воду до осель мешканців

Постійні обстріли бойовиків не дозволяють повернути світло і воду до осель мешканців

Повʼязані теми:

Наступна публікація