Російські куратори вирішили скоротити бюджет "ЛНР/ДНР" - Тимчук

Російські куратори вирішили скоротити бюджет "ЛНР/ДНР" - Тимчук

Фото: Reuters

Зокрема, передбачається скоротити витрати на "Гуманітарну програму з возз'єднання народу Донбасу".

У Кремлі попередили ватажків "Л/ДНР" про скорочення фінансування "бюджету республік".

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook координатор групи "Інформаційний спротив", нардеп Дмитро Тимчук.

"Керівництво управління президента РФ з соціально-економічного співробітництва з державами - учасниками СНД, Республікою Абхазія і Республікою Південна Осетія (підрозділ адміністрації президента РФ) поінформувало ватажків "ЛНР/ДНР" про необхідність скорочення обсягів "бюджету", передбаченого на реалізацію "міністерствами" охорони здоров'я, освіти і науки, культури, молоді та спорту псевдореспублік т.зв. "Гуманітарної програми з возз'єднання народу Донбасу" в 4-му кварталі 2017 р. (всього було заплановано виділення 7 млн руб.)", - написав він.

За словами Тимчука, загалом пропонується скоротити 1 млн 800 тис. руб. "бюджету" за рахунок раніше запланованих витрат на різного роду заходи в РФ, які відтепер наказано покривати з резервів "республік".

"Таке рішення викликало невдоволення ватажків псевдореспублік через обмеженість резервів і жорстких вимог російських "кураторів" із реалізації "гумпрограми" (зокрема, останні наполягають на збільшенні кількості заходів під її егідою за рахунок "внутрішніх резервів Л/ДНР")", - додав нардеп.

Нагадаємо, у суботу, 23 вересня у Донецьку пролунало два вибухи. Вибухи пролунали у центральній частині міста в районі проспекту Миру. Згодом у "силових відомствах" так званої "ДНР" розповіли, що було скоєно замах на "міністра доходів і зборів ДНР" Олександра Тимофєєва.

Своєю чергою радник міністра МВС Зорян Шкіряк зазначив, що Тимофєєв проводив кулуарні перемовини з кураторами Кремля, щодо прагнень посісти "трон" ватажка терористів "ДНР" Захарченка. Ймовірно інцидент був спробою ліквідації можливого конкурента з боку верхівки цієї злочинної організації.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація