Російські найманці обстріляли українські позиції на Донбасі з забороненої зброї

Російські найманці обстріляли українські позиції на Донбасі з забороненої зброї

Фото: УНІАН

Бойовики ігнорують Мінські домовленості.

Протягом доби, 15 лютого, на Донбасі бойовики 10 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Про це повідомили у пресцентрі ООС.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник здійснив 5 обстрілів позицій Об'єднаних сил:

  • поруч з Мар’їнкою – з міномета калібру 120 мм противник випустив 12 мін;
  • неподалік Красногорівки – з протитанкового ракетного комплексу;
  • у районі населеного пункту Павлопіль – з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
  • два рази поблизу Широкиного – з міномета калібру 82 мм – 2 міни, а також противник вів вогонь з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" зафіксовано 5 ворожих обстрілів:

  • поряд з Травневим – з міномета калібру 82 мм – 5 мін, зі станкового протитанкового гранатомета – 8 пострілів, а також противник вів вогонь з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;
  • тричі у районі населеного пункту Оріхове – зі 120-мм мінометів – 34 міни;
  • поряд з Новолуганським – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Вчора, 15 лютого, внаслідок ворожих обстрілів втрат серед українських захисників не було.

Уже сьомий рік на сході України триває гаряча війна із щоденними обстрілами. Попри те, що лінія фронту фактично вже зафіксована та не змінюється від 2015 року, окопна війна триває. Через це страждають не лише українські військові, але й цивільне населення, яке проживає біля лінії зіткнення. ТСН.ua вирішив згадати, як минув 2019 рік на фронті та окупованому Донбасі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація