Російські найманці у День Незалежності обстріляли українські позиції на Донбасі з гранатометів

Російські найманці у День Незалежності обстріляли українські позиції на Донбасі з гранатометів

Фото: Associated Press

Окупанти продовжують порушувати Мінські угоди.

Протягом доби, 24 серпня, на Донбасі бойовики п'ять разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції Об'єднаних сил з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Про це повідомили у пресцентрі ООС.

Окупанти вели прицільний вогонь – у смузі "Схід"противник здійснив 4 обстріли:

  • неподалік Мар'їнки – зі станкового протитанкового гранатомета;
  • поблизу Повлополя – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
  • двічі в неподалік Водяного – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції наших захисників бойовики здійснили 1 обстріл поблизу Новолуганського – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

За минулу добу втрат з нашого боку внаслідок ворожих обстрілів не було.

Нагадаємо, у ніч проти 21 липня між українськими військовими та бойовиками, яких підтримує Росія, оголошено стале "хлібне" перемир'я, про що було домовлено на перемовинах у Мінську. Цей режим діятиме уздовж всієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях. Він передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння.

Уранці 21 липня в районі міста Щастя Луганської області у результаті вибуху невідомого пристрою загинули двоє військових і отримали поранення ще двоє. 

6 серпня поблизу Павлополя Донецької області чотири військовослужбовці ЗСУ загинули в результаті обстрілу бойовиками "ДНР". Президент Зеленський провів нараду 7 серпня за участі начальника Генштабу ЗСУ Руслана Хомчака і секретаря РНБО Олександра Данилюка.

Він зателефонував президенту РФ, щоб той вплинув на ту сторону, щоб вони припинили вбивство українців. Окрім цього, другим питанням була необхідність розмінування територій. "Нам треба скоротити терміни будівництва мосту в Станиці Луганській", - сказав він. Також президенти обговорили звільнення полонених.

На Львівщині поховали найстаршого добровольця війни на Донбасі

На Львівщині поховали найстаршого добровольця війни на Донбасі

Повʼязані теми:

Наступна публікація