Російські снайпери "складали іспити" біля Водяного – військові на передовій

Російські снайпери "складали іспити" біля Водяного – військові на передовій

Фото: Associated Press

Бійці кажуть, що стріляли по всій лінії фронту, не оминули увагою й цю ділянку.

У Водяному поблизу Маріуполя цивільних залишилось небагато, а саме село фактично вщент зруйноване бойовими діями. Однак ті пенсіонери, які залишилися, навіть примудряються вести господарство, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Життя на лінії фронту навчило їх виживати – з великих вікон зробили малі майже бійниці, наварили залізні віконниці, утеплили підвали. "До всього звикаєш. Війна, звісно, погано. Колись вона закінчиться, мирне життя краще. Ці ж руйнування потім людям відновлювати", - каже місцевий житель Микола Нуштаєв. Мирним жителям допомагають українські солдати, "Червоний Хрест", городину та птахів вирощують самі.

Життя на лінії фронту: українські військові допомагають місцевим жителям у Водяному

Життя на лінії фронту: українські військові допомагають місцевим жителям у Водяному

Обстрілів села поменшало, але часом щось вибухає в подвір'ях. Бойовики ціляться по шанцях, а летить у Водяне. "Провокують під час ротацій. У них щомісяця ротації, і вони намагаються розстрілювати боєкомплект, спровокувати, особливо коли безпілотники ОБСЄ над нами", - розповів військовослужбовець із позивним "Док".

Із окопів солдати голів не підіймають – усе спостереження ведеться через спеціальні прилади. На тому боці час до часу працюють немісцеві стрільці. "Група снайперів заїздила, школа російська. Відпрацьовували заключні свої іспити по фронту. Спочатку їхали в Луганськ, потім розподіляли по всій лінії, і в нас працювали", - пояснив боєць із псевдо "Рубін".

Упритул до ворога майорить український прапор – скільки не намагалися бойовики його збити, але так і не змогли. Військові його особливо цінують, адже на відстані від повсякденної метушні, за відсутності телевізора та сварок у соцмережах, можуть побачити найголовніше. "Треба віддати борг Батьківщині", - каже солдат на прізвисько "Адік".

Кореспондент ТСН Руслан Ярмолюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація