Російський безпілотник "Орлан-10" майже весь зібраний з іноземних деталей – InformNapalm

Російський безпілотник "Орлан-10" майже весь зібраний з іноземних деталей – InformNapalm

Російський безпілотник "Орлан-10" майже весь зібраний з іноземних деталей – InformNapalm

Фото: airwar.ru

Власного в ньому, за великим рахунком, лише корпус.

Безпілотник "Орлан-10" російських збройних сил, який активно використовується бойовиками на Донбасі, у більшості складений із деталей не російського виробництва. Такого висновку дійшли активісти волонтерської спільноти InformNapalm та команди "Армія SOS", котрі дослідили апарат, який упав в акваторії Азовського моря в листопаді 2016 року.

"Список польотів, опублікований в попередньому звіті, вказував, що цей БПЛА неодноразово вів розвідку української території в інтересах російської армії, починаючи з операції по захопленню Криму. Також безпілотник проводив розвідувальні польоти на Донбасі. Місцями запуску БПЛА були точки, розташовані в окупованому Криму, а також на військових полігонах РФ в Краснодарському краї і Волгоградській області Росії", - наголошується в повідомленні InformNapalm.

На фронті ворог безпілотниками вираховує позиції українців та веде прицільний вогонь

На фронті ворог безпілотниками вираховує позиції українців та веде прицільний вогонь

Волонтери "Армії SOS" запевнили, що "до гвинтика" розібрали цей безпілотник і дослідили, що більшість його складових має іноземне походження. Наприклад, GPS-трекер вироблено в Китаї, стартер-генератор американський, а двигун має японське походження. "Польотний контролер виконано на мікросхемі STM32F103 QFP100 франко-італійського виробника мікроелектроніки STMicroelectronics. Як датчики вимірювання тиску використовуються мікросхеми MPXA4115A і MPXV5004DP американської компанії Freescale Semiconductor (на даний момент компанія належить голландській NXP Semiconductors N.V.). Датчик-компас HMC6352 від американської компанії Нoneywell", - деталізують автори звіту.

Також, за їх словами, модуль передачі телеметрії вироблено в США, крайовий передавач німецький, приймач німецької компанії AnyLink з наклейкою російського дистриб'ютора ImoTech, GPS-модуль реалізовано на базі GLONASS, GPS і QZSS приймача LEA-6N швейцарської компанії u-blox в парі з російським МНП-М7, який побудований на мікросхемі ADSP-BF534 американської компанії Analog Devices. "Завдяки документам, перехопленим активістами Ukrainian Cyber ​​Alliance у начальника розвідки "2-го армійського корпусу ЛНР" вдалося встановити, що до складу розрахунків БПЛА входили кадрові російські військовослужбовці, а кожен виліт БПЛА супроводжувався розвідувальним донесенням на ім'я начальника розвідки 12-го командування резерву ЗС РФ", - повідомили волонтери.

Повʼязані теми:

Наступна публікація