Російський майор розказав, як військові РФ опиняються на Донбасі

Російський майор розказав, як військові РФ опиняються на Донбасі

Російський майор розказав, як військові РФ опиняються на Донбасі / Фото: Hromadske.tv

Затриманий майор Старков розказав про секретний штаб армії РФ на Донбасі. 

У Росії діє так зване 12 командування штабу армії, яке опікується питаннями неоголошеної війни на Донбасі, відправкою військових та боєприпасів в Україну. 

Про це розповів затриманий співробітниками СБУ майор російської армії Володимир Старков, пише "Громадське" із посиланням на Юрія Тандіта. 

Це 12-те командування знаходиться у Новочеркаську Ростовської області. Туди Старков потрапив на збори.  Він 12 років до цього прослужив в маленькій закритій ракетній військовій частині, яка знаходиться на кордоні із Китаєм. Там він дослужився до майора, керівництво запропонувала отримати підвищення. 

"Його відправили до Новочеркаська Ростовської області, де фактично відразу він потрапив на збори таємного штабу", - повідомив Тандіт і додав, що офіцеру, які опинилися там, були із різних куточків країни і не знали до цього одне одного.

На цих зборах, за словами Старкова, їм оголосили наказ. "Ви направляєтеся на території Донецької області, будете захищати Донбас". Він пригадав, що троє чоловіків відмовилися виконувати наказ. Потім він їх не бачив і не знає, що було з ними далі. 

Вночі їх відправляли на Донбас, перед цим наказавши лишити всі свої документи та змінити прізвище. Так він став Овсянніков.

"Це дівоче прізвище його дружини. Мушу сказати, що ані Овсяннікову, ані Старкову ніколи документи на території України не видавались. Що лише підтверджує, що він не є мешканцем України", - пояснив Тандіт і додав, що військовослужбовець все ж захопив із собою паспорт, який заховав у сейфі готелю "Шахтар Плаза" у Донецьку. 

Після його затримання Старкову дали можливість вийти на зв'язок із рідними, але ті  просто зникли. Консул, за словами Юрія Тандіта, до нього теж жодного разу ще не приходив. 

Нагадаємо, Старков був затриманий 25 липня цього року українськими військовими на блокпосту "Березине". Він перебував у вантажівці, яка перевозила боєприпаси для бойовиків. "Затримавши автівку, прикордонники попередньо з'ясували, що один з чоловіків - кадровий військовий ЗС РФ у званні майор, а інший належить до незаконних збройних формувань бойовиків. В "КамАЗі" правоохоронці виявили ящики з великою кількістю патронів різного калібру", - йдеться у повідомленні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація