Розбите війною Новотошківське відновлюється без участі місцевої влади

Розбите війною Новотошківське відновлюється без участі місцевої влади

У Новотошківське повертається мирне життя

Люди сподіваються лише на себе, військових та районну і обласну адміністрації.

У потерпілі від бойових дій населені пункти Луганщини повертаються люди. Населення одного з найбільш постраждалих селищ, Новотошківського, за останній час зросло втричі, йдеться в сюжеті ТСН.16:45.

Люди не завжди впізнають рідні вулиці. Чимало будинків рознесло на шматки. Інші – катастрофічно пошкоджені та не підлягають ремонту. Подекуди стерті з землі цілі квартали.

"Не знаємо, як жити далі. Найменшого уявлення", - зізнається Ольга Пирлигіна, квартиру котрої знищило великокаліберним снарядом.

За останні два місяці відносного миру населення Новотошківського збільшилося з двох до шести сотень людей. Але місцева влада у населений пункт так і не повернулася. Люди виживають самі по собі.

У потерпілі від бойових дій населені пункти Луганщини повертаються люди

У потерпілі від бойових дій населені пункти Луганщини повертаються люди

Уже відновили роботу кілька магазинів. Раз на тиждень їздить автобус до Попасної, де працює районне керівництво. У Новотошківське привозять пенсію та гуманітарку – харчі та будматеріали. Ремонтують, прибирають жителі самі.

Велику допомогу надають українські військові. Місцеві люди кажуть, що ті кожну ротацію віддавали практично все, що мали. Особливо – подарунки, ласощі дітям.

Мешканці розуміють, що навіть з відновленням школи і решти будівель - без миру життя у Новотошківське не повернеться. Надія – це те, що нині утримує людей в рідному селищі.

Раніше повідомлялося, що бойовики перелякали жителів Луганщини обстрілом із "Градів" у поминальні дні.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація