Розстріл родини в Бучі: оприлюднено імена й фото росіян-десантників, які, ймовірно, причетні до вбивства

Дата публікації
Перегляди
7124
Час на прочитання
3 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Розстріл родини в Бучі: оприлюднено імена й фото росіян-десантників, які, ймовірно, причетні до вбивства

Родина Чикмарьових. Фото: Суспільне

Вранці 5 березня 2022 року подружжя Олександра та Маргарити Чикмарьових із двома дітьми, а також їхні сусіди двома автівками намагалися залишити місто.

Стали відомі імена військових з екіпажу бойової машини російського десанту, з якої 5 березня 2022 року було здійснено розстріл цивільної машини родини Чикмарьових у Бучі.

Журналісти редакції розслідувань "Суспільного" розкрили ймовірні імена злочинців.

Як повідомляється у стрічці-розслідуванні "Буча: Екіпаж 111”, на початку повномасштабної війни Росії проти України, вранці 5 березня минулого року, подружжя Олександра та Маргарити Чикмарьових із двома дітьми, а також їхні сусіди двома автівками намагалися залишити місто.

Родина Чикмарьових. Фото: Суспільне

Через деякий час вони побачили колону російських бойових машин, одна з яких одразу відкрила вогонь по цивільних авто.

Внаслідок обстрілу загинули Маргарита Чикмарьова та двоє її синів: 4-річний Клим і 9-річний Матвій. Олександр Чикмарьов був за кермом. Його важко поранили. Він втратив ногу. У другій автівці, що їхала позаду, загинув чоловік, дві жінки врятувалися.

"Торік журналісти Суспільного розшукали свідків трагедії і знайшли докази, які вказують на причетність до розстрілу десантників 104-го гвардійського десантно-штурмового червоного прапора полку. Зробити це вдалося завдяки залишеній неподалік місця розстрілу поламаній бойовій машині десанту з бортовим номером 715, яка, як з’ясували журналісти, відстала від колони і до кінця окупації стояла на сусідній вулиці", — йдеться в матеріалі "Суспільного".

Після звільнення Бучі цю БМД-2 забрали українські військові. Щоб з’ясувати, якому російському полку належала машина, журналісти два місяці шукали її саму, адже бортового номера, який запам’ятали свідки, було недостатньо для ідентифікації, потрібен був ще розпізнавальний знак. Допоміг знайти фото та відео БМД голова міжнародної асоціації дослідників фортифікації "Цитадель" Павло Нетьосов.

Згодом полонений військовослужбовець 104-го полку Андрій Мєдвєдєв, який був у складі екіпажу тієї самої залишеної 715-ї БМД-2, описав обставини події. Він також назвав імена п’ятьох російських військовослужбовців, які були у складі БМД-2 з бортовим номером 111. Тієї БМД-2, що, зі слів десантника, очолювала колону і почала обстріл цивільних автомобілів 5 березня в Бучі.

Журналісти редакції розслідувань "Суспільного" спільно з оперативниками департаменту захисту суспільства і держави Національної поліції України ідентифікували тих, кого назвав Мєдвєдєв.

Тож командиром екіпажу 111-ї БМД-2 був старший сержант Олексій Чурін, який проживає у Пскові. Відповідно до своєї посадової інструкції, він міг віддати наказ стріляти по цивільних автомобілях.

Командир екіпажу 111 БМД-2 Олексій Чурін з дружиною. Фото: соцмережі

Навідником-оператором, тобто тим, хто виконує вогневу підтримку особового складу, був 24-річний Нікіта Чалов родом з Іркутської області.

Стрільцем-оператором 111-ї БМД, ймовірно, був 35-річний сержант Альфред Якубов. Водієм-механіком – 33-річний Сергій Дємідов.

Стрільцем-оператором 111-ї БМД, ймовірно, був 35-річний сержант Альфред Якубов. Водієм-механіком – 33-річний Сергій Дємідов. Фото: соцмережі

Також у 111-й БМД був молодший сержант, 28-річний Володимир Кравєц.

Російський десантник Володимир Кравєц з дружиною. Фото: соцмережі

"Всім членам екіпажу вдалося повернутися з Київщини живими. Наразі справу розслідує Головне слідче управління Національної поліції України", — йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, масштаби руйнувань у Бучі вражають. На фото мапи Google видно вирви від снарядів, які розривалися по всій території Бучанської громади.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація