Розвідник "Азову" розповів, як диверсантка "Тереза" безжально розстріляла полонених українців

Розвідник "Азову" розповів, як диверсантка "Тереза" безжально розстріляла полонених українців

"Тереза" власноруч розстрілювала полонених

Тепер боєць намагається довести свої звинувачення.

Затримана на Харківщині диверсантка "Тереза" виявилася давнім та дуже впливовим агентом Росії. Більш того, вона власноруч розстрілювала полонених українців, ідеться в сюжеті ТСН. Тиждень.

В липні 2014 року Максим Ярош, боєць полку "Азов", в районі Мар'їнки потрапив до рук бойовиків. Життя йому врятували цивільний одяг та дитбудинкові звички, але довелося посидіти кілька діб у гаражі на околиці Донецька, в в сусідньому тримали військовополонених.

Коли українські війська розпочали наступ, бойовики почали відходити з околиць Донецька, а їхній командир, жінка з позивним "Тереза", безжально розстріляла двох українських добровольців.

"Тереза" залишила Максима живим, бо й гадки и не мала, що затриманий "безпорадний нікчема" насправді український розвідник.

За рік після цього Максим впізнав жінку на фото.

Її звати Лариса Чубарова. За свідченням перебіжчиків із того боку лінії фронту, вона майор ГРУ. Була так званим "комендантом" кількох містечок на Сході. Відповідала за організацію диверсійних груп.

Максим попрямував до Харкова, де агента "Терезу" схопили українські контррозвідники, але по дорозі завернув до Миргорода. Там він зустрівся з дівчиною, яка втекла з окупованого Комсомольська. Вона боїться за своїх родичів, що залишилися на Сході, саме на їхніх очах "Тереза" кинула її за ґрати. Наталя не розуміла, чому, доки їй не пояснили – "Тереза" накинула оком на її будинок та машину.

Наталя знайшла сили відмовити і, за наказом "Терези" провела місяць у клітці.        

Диверсантка «Тереза» власноруч розстрілювала полонених українців

Диверсантка «Тереза» власноруч розстрілювала полонених українців
                                

Якщо Максимові вдасться довести свої звинувачення, то цій жінці світить довічне життя за ґратами. Єдина перспектива побачити волю – бути обміняною. Скажімо, на Надію Савченко. Саме таку оборудку вона очікує від ГРУшного керівництва і про це прозоро натякає.

Будь-якою ціною Максим хоче довести, що правий, тому спробував дістатися на місце, де були страчені українські військові, але, на жаль, ця територія наразі підконтрольна бойовикам.

Після процесу над "Терезою" він збирається повернутися на фронт, аби не було розстрільних підвалів та дворів, у яких марно шукати справедливість.

Раніше в СБУ розповіли, за яких умов видадуть Росії диверсантку "Терезу".

Кореспондент ТСН  Андрій Цаплієнко 

Повʼязані теми:

Наступна публікація