Контррозвідка СБУ: офіцер-окупант із РФ ділиться у Мережі інтимними фото і розкрадає "армію ЛНР"

Контррозвідка СБУ: офіцер-окупант із РФ ділиться у Мережі інтимними фото і розкрадає "армію ЛНР"

Фото терориста знайшли на сайті знайомств для гомосексуалістів.

Контррозвідка СБУ спільно з ТСН.ua розповідає громадськості про російських військових, які беруть участь у бойових діях на боці "Л/ДНР". 

Цього разу спецслужби натрапили на майора повітряно-десантних військ Російської Федерації. Майор Курочкін Олександр, колишній командир батальйону у складі 2-го "армійського корпусу" окупаційних військ РФ (Луганська область). Використовував позивний "Урал" та прізвище прикриття - "Кирєєв".

Він народився 17 травня 1980 року у місті Красноярськ в родині кадрового військового, також офіцера повітряно-десантних військ Юрія Курочкіна. Одружений, має двох дітей. До 2016 року проходив службу у місті Ульяновську, в 31-й окремій гвардійській десантно-штурмовій ордена Кутузова 2 ступеня бригаді повітряно-десантних військ ЗС РФ (військова частина 73612).

До того часу нічого особливого у житті цього офіцера не відбувалося. Але, незважаючи на наявність батька-військового з впливовими зв’язками у російському Генштабі, кар’єра Олександру Курочкіну не вдавалася. Він малоосвічений офіцер, який до того ж часто конфліктував зі своїми командирами і мав репутацію неврівноваженого скандаліста.

Щоб отримати підвищення у серпні 2016 року за порадою батька, Курочкін у складі групи інших російських офіцерів прибуває на окупований Донбас та призначається на посаду командира 1-го мотострілецького батальйону 2-ї окремої мотострілецької бригади 2-го "армійського корпус" окупаційних військ РФ (с. Ювілейне Луганської області). Майор хотів, щоб його нарешті оцінили, але цього не сталося.

Навпаки, навіть на фоні інших росіян Курочкін "відзначився" настільки неадекватними діями, що через чотири місяці був достроково відкликаний до РФ. Курочкін-Кірєєв продовжував сварки з командуванням, почав продавати наліво військове майно та паливно-мастильні матеріали, запровадив практику "віджиму" грошового забезпечення у підлеглих з числа місцевих бойовиків, подовгу був відсутній у місці дислокації батальйону. Регулярне перебування на гауптвахті, безпробудне пияцтво "Урала" та інших горе-офіцерів, їхні п’яні бійки з місцевими мешканцями змусили командира бригади піти на безпрецедентний крок - перевести офіцерів на казармене положення та навіть створити окремий воєнізований наряд для виключення самовільних відлучень бравих вояк у вечірній та нічний час та запобігання доставки до казарм алкоголю.

Терпець російських генералів остаточно увірвався після раптової перевірки бригади, в результаті якої було виявлено відсутність великої кількості пального, а також необліковану зброю та боєприпаси невідомого походження. Наступного дня Курочкіна достроково відкликали з відрядження та негайно відвезли до Ростова-на-Дону, де потягли на допит до місцевого управління ФСБ.

Тут уже змушений був втрутитися Курочкін-старший зі своїми впливовими знайомими, внаслідок чого претензії ФСБ були зняті і "Урал" став командиром батальйону у 56-й гвардійській десантно-штурмовій Краснознаменній Донській казачій бригаді повітряно-десантних військ ЗС РФ (в/ч 74507, місто Камишин Волгоградської області). Юрію Курочкіну навіть дали змогу засвітитися на параді 9 травня у провінційному Камишині.

Пізніше, Курочкін вступає до Академії Генерального штабу ЗС РФ (знову за протекцією батька та його старого друга – високопоставленого посадовця Генштабу). Спрацювала стара армійська практика, збережена у Росії ще за часів СРСР – якщо "зальотчика" не можна звільнити (бо це ж скандал, ганьба та небажаний розголос), треба його підвищити.

За інформацією Контррозвідки, цього разу Курочкін "залетів" масштабно. У його електронній пошті та соціальних мережах хакери-доброзичливці знайшли низку фотографій, найбільш невинна з яких виглядає так.

Як виявилося, Курочкін завів акаунт на сайті сексуальних альтернативних меншин (https://realitymen.ru/alexkrit0/) під псевдонімом "Alex Krit". І почав постити зображення свого статевого органу у різних позах, активно шукаючи собі партнера-чоловіка. Пікантні фото бойовика є в розпорядженні редакції ТСН.

У попередніх публікаціях йшлося про особистих охоронців ватажка "ДНР" Віталія Захарченка, а також про знищеного у Сирії генерала РФ Валерія Асапова і генерал-майора Валерія Шарагова, які брали участь у військових діях на Донбасі. Про генерала Михайла Теплинського відомо, що його приїзд на окуповані території прирівнювався до Армагедону. А ще один російський генерал Борис Фомичов став відомим після викладеного в Інтернет запису його гнівної промови, адресованої чеченським найманцям, які з переляку втекли з поля бою. Також була інформація про генерала Геннадія Анашкіна, який захоплював Крим та керує "армією ЛНР". Та про розгульне життя полковника армії РФ на Донбасі "Баркаса". Про Полковника РФ "Юстаса", який наглядає за військами "ЛНР" та ховається від кредиторів у Луганську. Також розвідка викрила п'ять росіян-розвідників, які воюють за терористів "ДНР". Та про "Петлія" і "Змія", які повоювали за "ЛНР".

Бойовики вкрили українські позиції майже сотнею снарядів

Бойовики вкрили українські позиції майже сотнею снарядів

Повʼязані теми:

Наступна публікація