СБУ опублікувала відео допитів затриманих під Маріуполем "ДНРівців"

СБУ опублікувала відео допитів затриманих під Маріуполем "ДНРівців"

Фото: СБУ

Злочинці мали замінувати території за завданням російських кураторів.

Служба безпеки України опублікувала відео допиту затриманих на Маріупольському напрямку бойовиків "ДНР".

"ДНРівці" перед камерою розповідають, звідки вони, коли долучилися до лав бойовиків та які завдання виконували на окупованих територіях. Затримані бойовики виявилися мешканцями Донеччини. За їхніми свідченнями, їм обіцяли зарплату у 15 тисяч російських рублів.

"До одного з угруповань їх відібрав ватажок – громадянин РФ на прізвисько "Шаман". Із "Шаманом" постійно перебуває радник – кадровий російський військовий. Командир підрозділу, де перебували затримані, росіянин "Льоха Пітерський", -  майор російської поліції, має досвід бойових дій у Чечні", - йдеться у повідомленні силовиків.

Бойовики за завданням кураторів поряд із населеним пунктом Ленінське спостерігали за особовим складом, технікою та переміщенням підрозділів ЗСУ для підготовки провокацій проти української армії.

"Вони намагалися замінувати територію поблизу Широкиного протипіхотними мінами, що заборонені Женевською конвенцією, та мали наказ відкривати вогонь на ураження у разі викриття їх спостережного пункту", - йдеться в описанні до відео.

У рамках кримінального провадження тривають слідчі дії.

Нагадаємо, 27 червня підрозділи сил АТО захопили в полон вісім бойовиків у районі східної околиці Широкиного. Розвідники виявили в демілітаризованій зоні групу терористів, які вели вогонь по позиціях українських військ в порушення Мінських домовленостей. Військові запропонували бойовикам здатися - вісім погодилися, а троє відкрили вогонь. Бійці АТО змушені були стріляти у відповідь, і в підсумку всі троє терористів були вбиті.

Повʼязані теми:

Наступна публікація