СБУ перехопила розмову ватажка "ДНР" Захарченка про блокаду ОРДЛО

СБУ перехопила розмову ватажка "ДНР" Захарченка про блокаду ОРДЛО

Олександр Захарченко / Фото: Getty Images

Терорист зізнається, що його "ультиматум" був погоджений. 

Служба безпеки України оприлюднила перехоплену розмову між ватажком терористів "ДНР" Олександром Захарченком і так званим "представником "адміністрації ДНР" Дмитром Трапєзніковим. 

Бойовики обговорюють заяву Захарченка та головного терориста Луганщини Ігоря Плотницького із "ультиматумом" припинити енергоблокаду окупованих територій та обговорюють свої подальші дії.

Так, Захарченко на відео говорить, що тепер бойовики вдадуться до блокади і не будуть давати відправляти вугілля.

"Тепер ми вже не будемо віддавати їм вугілля, ні х*ра, все", - говорить він. 

У СБУ відзначають, що бойовики планують за вказівкою російських кураторів використати ситуацію для "націоналізації" підприємств, які залишилися на тимчасово окупованих терористами територіях.

Нагадаємо, залізнична блокада на Донбасі триває майже місяць. Поїзди з вугіллям із контрольованих бойовиками територій не пропускають добробати - вважають неприпустимою торгівлю з окупантами. Їхня вимога - не тільки зупинити торгівлю, а й офіційно закріпити за територіями, що їх контролює агресор, статус окупованих. 

15 лютого на позачерговому засіданні Кабінету міністрів затвердили рішення про введення надзвичайного стану на ринку електроенергії. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вкотре засудив блокування поставок вугілля антрацитової групи з окупованих територій.

Гройсман також закликав учасників блокади її зняти, бо вона загрожує енергетичній безпеці України.

Глава КМУ вів перемовини із блокадниками, однак 27 лютого Штаб блокади Донбасу оголосив, що виходить із переговорного процесу із прем'єр-міністром України.

28 лютого народний депутат Володимир Парасюк повідомив про штурм редута в селі Щербинівка, що неподалік Торецька Донецької області. Згодом у штабі повідомили про одного пораненого.

Штурм тривав приблизно в той самий час, коли в Кабміні виступав глава МВС Арсен Аваков. Він, між іншим, попросив повноважень для зняття блокади окупованого Донбасу

Гройсман, своєю чергою, заявив про те, що енергетична блокада Донбасу підіграє інтересам Російської Федерації. 

Аваков прокоментував ініціативу його відставки і можливість силового розгону блокади Донбасу

Аваков прокоментував ініціативу його відставки і можливість силового розгону блокади Донбасу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація