СБУ повідомила про мільярдні перекази від РФ для бойовиків "ЛНР"

СБУ повідомила про мільярдні перекази від РФ для бойовиків "ЛНР"

Фото: Getty Images

Бюджет пропагандистів т.зв. "ЛНР" становить майже 30 мільйонів рублів

Механізм фінансування урядом Російської Федерації терористичної організаці "ЛНР" викрили співробітники Служби безпеки України.

"СБУ перевіряє канали фінансування російськими офіційними структурами т.зв "ДНР/ЛНР", у рамках низки відкритих раніше кримінальних проваджень. За інформацією спецслужби, "бюджетом ЛНР" на перший квартал 2017 року передбачено надходження понад 11 млрд рублів. Власними силами ватажки терористів здатні зібрати лише два з них. Решта суми запланована у вигляді отримання фінансової допомоги від уряду РФ, а сам проект бюджету погоджувався т.зв. "народною радою "ЛНР" з профільними російськими міністерствами", - повідомили в СБУ.

В СБУ зазначають, що одним з механізмів наповнення бюджету терористів обрано кишеньковий благодійний "Фонд підтримки міжнародних гуманітарних проектів" (президент – громадянин Росії Володимир Ігорович Пашков). Засновником Фонду, зареєстрованого наприкінці 2015 року, є московський "Міжнародний розрахунковий банк".

"Через рахунки російської некомерційної організації "Центр міжнародних розрахунків" фонд спрямовує кошти безпосередньо до т.зв. "Державного банку "ЛНР", "фінансисти" терористів покривають з цих надходжень від'ємне сальдо бюджету", - йдеться у повідомленні СБУ.

Зокрема, "народна міліція ЛНР" отримала понад 820 мільйонів рублів, "МГБ ЛНР" майже 100 млн рублів, заявили в СБУ.

Також встановлено, що значні кошти з російських надходжень використовуються ватажками терористів на фінансування пропагандистської роботи серед населення для дискредитації України.

"Бюджет пропагандистів т.зв. "ЛНР" становить майже 30 мільйонів рублів", - йдеться у повідомленні.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація