СБУ та Об'єднані сили запобігли організації терактів і масових заворушень на Донбасі

СБУ та Об'єднані сили запобігли організації терактів і масових заворушень на Донбасі

СБУ викрила терористів / Фото: Операція об'єднаних сил / Facebook

Організатори терактів підпорядковувалися ФСБ.

На Донбасі викрито і попереджено підготовку терористичних актів і масових заворушень під проводом ФСБ Росії в окупованому Криму.

Про це повідомляє прес-центр штабу Об'єднаних сил.

"Встановлено, що громадянин К. діяв за попередньою змовою з невстановленими на даний час особами та узгоджував свої дії з співробітниками ФСБ РФ (з дислокацією в АР Крим), маючи на меті силову підтримку опозиційних політичних об’єднань шляхом вчинення терористичних актів та масових заворушень на території України під час проведення президентських виборів в Україні", - йдеться у повідомленні.

Оперативні заходи проводилися СБУ та складом Об'єднаних сил під процесуальним керівництвом прокуратури Маріупольського гарнізону протягом серпня 2018 – січня 2019. Правоохоронці та військові зафіксували купівлю вказаним вище громадянином бойових гранат та 11 пістолетів ПМ на загальну суму 5250 доларів США, збуту ним наркотичних засобів (амфетаміну) масою 11 грамів на загальну суму 5000 грн.

Також задокументовано факт передавання 600 доларів "залегендованому" правоохоронцю, який начебто мав завдати тяжких тілесних ушкоджень третій особі. Зараз проводяться слідчі дії щодо громадянина К., зокрема обшуки. Після цього вирішиться питання про оголошення підозри.

Нагадаємо, за 2018 рік Служба безпеки України викрила 71 особу, яка була причетна до розвідувальної діяльності іноземних спецслужб

Повʼязані теми:

Наступна публікація