СБУ затримала гранатометника "ДНР" у Маріуполі

СБУ затримала гранатометника "ДНР" у Маріуполі

Фото: УНІАН

Мешканець Горлівки брав активну участь у діях окупаційних формувань на Донбасі.

Співробітники Служби безпеки України затримали учасника терористичної організації "ДНР". Чоловік добровільно виїхав із ОРДЛО, але намагався приховати інформацію про свою злочинну діяльність.

«Стріляли, коли хотіли», - СБУ затримала в Маріуполі бойовика-гранатометника «ДНР»

«Стріляли, коли хотіли», - СБУ затримала в Маріуполі бойовика-гранатометника «ДНР» У районі проведення ООС Служба безпеки затримала бойовика «ДНР», який обстрілював розташування українських військових та житлові масиви у напрямку Торецька. Затриманий був стрільцем-гранатометником «1 армійського корпусу ДНР» та протягом двох років ніс так звану службу на позиціях «Шанхай» та «6\7». У 2016 році після поранення у голову його комісували. Зрештою, шукаючи підзаробіток, він приїхав у Маріуполь, де й був затриманий. Серед іншого він повідомив правоохоронцям, що терористи не дотримуються ніяких умов та відкривають вогонь по українських позиціях без команди. Деталі на сайті: https://ssu.gov.ua/ua/news/1/category/2/view/7041#.mCWMLrx3.dpbs

Опубліковано Служба безпеки України Понеділок, 27 січня 2020 р.

Як повідомляє пресцентр СБУ, мешканець Горлівки приєднався до проросійських терористів у 2014 році. Протягом двох років він брав безпосередню участь у збройному спротиві силам правопорядку України. "Як стрілець-гранатометник він входив до так званого "1 армійського корпусу ДНР" та брав активну участь у боях поблизу Горлівки у напрямку Торецька та вів обстріли з позицій "Шанхай" та "6\7", - повідомляють у спецслужбі.

У 2016 році бойовик отримав поранення в голову. Після цього продовжувати воювати він не зміг. Наприкінці 2019 року він приїхав до Маріуполя в пошуках роботи. Там його і затримали правоохоронці. "У межах відкритого кримінального провадження затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі обвинувальний акт щодо нього передано до Слов’янського міськрайсуду Донецької області", - наголосили в СБУ.

Раніше правоохоронці затримали у Лиманському районі на Донеччині поблизу лінії розмежування двох жінок, які були інформаторками бойовиків "ДНР" та повідомляли їм дані про підрозділи Збройних сил України.

На Донбасі підірвалася військова вантажівка, є загиблий

На Донбасі підірвалася військова вантажівка, є загиблий

Повʼязані теми:

Наступна публікація