Селищний голова Зайцевого розповів про земляків, які пішли до "ДНР" за гуманітаркою

Селищний голова Зайцевого розповів про земляків, які пішли до "ДНР" за гуманітаркою

Фото: ТСН

Чоловік дивується тому, що люди розповідають дурниці для російського телебачення.

Прифронтове селище Зайцеве розділене навпіл між українськими військами та проросійськими збройними формуваннями. Голова місцевої військово-цивільної адміністрації Володимир Веселкін провів для журналістів екскурсію та показав колись елітні місця для дачних масивів, котрі тепер зіпсовані війною, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

«Привів сюди дружину, показав їй колодязь, річку, фазани жили на березі. Сказала: беремо без варіантів», - пригадав Веселкін момент купівлі землі під будівництво власного дому. Тепер це розбита та небезпечна територія, на котру рідко хто наважується зайти.

Жителі прифронтового Зайцевого отримують гуманітарну допомогу з рук проросійських активістів

Жителі прифронтового Зайцевого отримують гуманітарну допомогу з рук проросійських активістів

Селищний голова нарікає на тих, хто ходить на протилежний бік села за кремлівською гуманітаркою для постраждалих від «хунти». Там пропагандисти беруть інтерв’ю в людей, котрі втратили свої будинки під час обстрілів терористами «ДНР», однак не уточнюють, що ці люди живуть на підконтрольній Україні території – і виглядає так, ніби бомбить мирних жителів саме Україна. «В сюжеті твердять, що згоріли, але прекрасно ж самі розуміють, від кого згоріли», - каже Веселкін.

На російському телебачення він побачив і жінку Олену Голоперову, квартира якої абсолютно ціла, і заможного депутата селищної ради Олексія Калініна, котрий запекло підтримував «руський мір». «Наслідки: людина позбулася будинку, статків, майна – і тепер стоїть на тому боці, отримує гуманітарну допомогу та каже, що постраждав він української армії», - констатує голова селища, в котрому окупанти винищували навіть не будинки, а цілі вулиці.

Війна в Зайцевому триває досі, із будинків у зоні прямого вогню люди виїхали. Військові кажуть, що останнім часом обстрілів небагато, але вони не зникли. «В основному, це провокації», - вважає боєць із псевдо «Боцман». Солдати розповідають, що з боку ворога регулярно прилітають і гранати, і крупнокаліберні кулі. Днями раптового пострілу з гранатомету вистачило, щоб поранити одразу двох військових. 

Кореспондент ТСН Євгенія Цвєтанська

Повʼязані теми:

Наступна публікація