Шість років тому відбулися бої за Карлівку: як це було

Шість років тому відбулися бої за Карлівку: як це було

Шість років тому відбулися бої за Карлівку: як це було

Фото: ТСН

Протистояння тривало понад чотири години.

23 травня біля Карлівки на Донеччині згадували бої та перші важкі втрати. Рівно шість років тому добровольці батальйону "Донбас" спробували атакувати укріпрайон Донецьких бойовиків в районі Карлівки.

Репортаж з сьогоднішньої Карлівки у сюжеті ТСН.19:30.

Карлівка, з військової точки зору, стратегічно дуже важливе місце. Нині тут майорять українські прапори. Шість років тому, день у день - тут було справжнє пекло. Протистояння тривало понад чотири години. Полем бою стала просто одна з вулиць селища. Тоді загинули перші п’ятеро добровольців батальйону.  

Річниця бою: шість років тому добровольці атакували укріпрайон бойовиків у районі Карлівки

Річниця бою: шість років тому добровольці атакували укріпрайон бойовиків у районі Карлівки

Пряма дорога на Донецьк, водосховище і потужний міст, яким могла пройти бронетехніка. Заради контролю саме над цим вузлом, удосвіта, 23-го травня, близько двох десятків добровольців “Донбасу” висунулись на штурм укріпрайону окупантів. Йшли, як самі тоді зізнавались - на власний страх і ризик.

Та добровольців, на перехресті у Карлівці - вже чекали. Місцеві жителі запевняють: бачили на власні очі, як чужинці влаштовують засідку. До бойовиків “Донбасівці” підходили, прикриваючись деревами й кущами по трубах водогону, зі сторони кав’ярні.

Проти якісно екіпірованих бойовиків, у свій перший бій “Донбасівці” вирушили маючи з десяток автоматів, снайперську гвинтівку, кілька мисливських рушниць та старий, ще радянський кулемет ДШК.

З бою у Карлівці не вийшли п’ятеро добровольців: Микола Козлов, Василь Архипов, Олег Ковалишин, Олексій Мірошниченко та Денис Рябенко. Ще шестеро бійців дістали поранень. Ветеран “Донбасу”, “Мамонт” - загиблих, каже - особисто не знав. Та боєць сьогодні спеціально приїхав до пам’ятного каменя, аби посадити квіти.

Автор: Олександр Моторний

Наступна публікація