Шкіряк пояснив, хто та як зможе перетинати лінію розмежування на Донбасі

Шкіряк пояснив, хто та як зможе перетинати лінію розмежування на Донбасі

Фото: УНІАН

Припинено буде всі транспортні сполучення, тобто залізничні і автомобільні.

Перекриття транспортних шляхів внаслідок блокади на Донбасі не стосуватиметься гуманітарних вантажів, а також громадського і приватного транспорту українців, які перетинають лінію розмежування.

Про це сьогодні, 15 березня, в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

"Все дуже просто. Припинено буде всі транспортні сполучення, тобто залізничні і автомобільні, окрім приватного сполучення, оскільки є громадяни України, які можуть переміщатися (через лінію розмежування – ред.). І, безумовно, мова не йде про гуманітарні вантажі (українські і міжнародні), які можуть доставлятися для допомоги українським громадянам на тимчасово окуповану територію. Все інше буде перекрито і заборонено для пересування", – заявив Шкіряк.

За його словами, перетинати лінію розмежування пішки громадянам України ніхто не заборонятиме.

Проте, він наголосив, що громадському та приватному транспорту буде дозволено перетинати лінію розмежування після перевірки правоохоронними органами в межах контрдиверсійної діяльності "задля недопущення будь-яких провокативних дій, а також пересування осіб з терористичними нахилами... в тому числі це стосується звичайно і предметів, які заборонені для перевезення в зоні проведення АТО".

Нагадаємо, на екстренному засіданні РНБО було ухвалене рішення про повне припинення торгівлі з окупованими територіями Луганської та Донецької областей. 

Засідання Ради нацбезпеки зібрали через сутички між учасниками блокади та силовиками. 

Блокада торгівлі з ОРДЛО тривала півтори місяці і перейшла на новий виток після затримання десятків активістів на станції Кривий Торець  на Донеччині. Кілька сотень людей ввечері 13 березня вийшли на Майдан Незалежності. Низка акцій протесту прокотилася і регіонами – у Луцьку активісти зайняли залу ОДА, у Вінниці, Рівному та Івано-Франківську палили шини, в інших містах прихильники блокадників оголошували свої вимоги до влади. 

Ввечері 14 березня колону блокадників, які з бійками прорвалися через блокпост у Слов'янську, зупинили на шляху до зони АТО між Краматорськом і Костянтинівкою. Серед них був і депутат Володимир Парасюк. У Штабі блокади запевняють, що поліція відкривала вогонь по блокувальниках, після чого затримала їх і повезла у невідомому напрямку. 

Зазначається, що семеро співробітників поліції отримали тілесні ушкодження. Активісти кажуть, що їх теж побили та бризкали газом. У сутичках постраждав і сам Парасюк.  

Правоохоронці, своєю чергою, розповіли, що парламентар поводився агресивно, розмахував своїм посвідченням і тицяв ним в обличчя.   

Активісти заявили про намір контролювати виконання рішення РНБО

Активісти заявили про намір контролювати виконання рішення РНБО

Повʼязані теми:

Наступна публікація