Сили АТО готуються до відведення війської техніки на Луганщині, а на Донеччині бойовики влаштовують провокації

Сили АТО готуються до відведення війської техніки на Луганщині, а на Донеччині бойовики влаштовують провокації

Відводити військову техніку на Луганщині сили АТО планують розпочати вранці 5 жовтня / Фото: Facebook/прес-центр штабу АТО

У зоні АТО на Донбасі вже четверту добу спостерігається суцільна тиша.

Паризький план щодо Донбасу почав ламатися вже буквально наступного дня. Про намір просто-таки в суботу почати відведення легкої зброї від лінії розмежування заявили тільки в Києві й бойовики на Луганщині. А от представники "ДНР" вивід своєї техніки зразу ж перенесли на 18 жовтня. І то за умови, що гарантію миру отримають від ОБСЄ.

Чи ж почали сили АТО перебазування зброї фактично в односторонньому порядку, ідеться в сюжеті кореспондента Івана Гребенюка в програмі ТСН.Тиждень.

Відхід легкої української артилерії й танків має початися з Луганщини – сектора А. Відвід українського озброєння калібром менше 100 міліметрів, можна сказати, що вже на низькому старті. Протягом дня ще тривали узгодження з представниками ОБСЄ низки питань – куди відводитимуть, яке саме озброєння.

Паризький план почав ламатися вже наступного дня

Паризький план почав ламатися вже наступного дня

Луганщина, згідно з домовленостями, дійсно першою починає відвід. На це ще є 14 діб. Після чого естафета буде передана Донеччині. Загалом 41 день є на те, щоб і українським силам, і бойовикам звільнити від визначеного озброєння лінію зіткнення на 30 кілометрів один від одного. Українські підрозділи готують техніку і чекають наказу.

За інформацією ТСН, безпосередньо рух техніки від лінії зіткнення на Луганщині має розпочатися вже завтра, 5 жовтня, зранку. Першими підуть танки. А взагалі кожен тип озброєння відводитимуть поетапно, аби оборона, у разі зриву домовленостей, на залишилась "голою". Так само місця зберігання техніки визначені з урахуванням можливості маневру. За інформацією Генштабу, у разі ворожого наступу – 15-20 хвилин і підкріплення зможе повернутися на передову.

Поки ж, у зоні АТО на Донбасі вже четверту добу спостерігається суцільна тиша.

"Не так добре, як хотілося б, але й не так погано, як могло бути", – так оцінюють ситуацію на фронті військові журналісти. У той час, коли на Луганському напрямку починається відведення техніки, на Донецькому – тривають провокації.

Від того самого моменту, як ватажки бойовиків оголосили нібито про закінчення війни, кореспондент ТСН Андрій Цаплієнко вирушив до Мар'їнки. Він став свідком принаймні двох серйозних провокацій проти українських бійців. І на власні очі побачив тих, кого називають "донецькими партизанами". Більше подробиць дивіться в сюжеті.

На Донеччині тривають провокації бойовиків

На Донеччині тривають провокації бойовиків

Повʼязані теми:

Наступна публікація